KURIR OTKRIVA ČISTKE U MUP: Mali Roćko ode u vatrogasce
Foto: Dragana Udovičić

Lete preletači

KURIR OTKRIVA ČISTKE U MUP: Mali Roćko ode u vatrogasce

Društvo -
Dejan Radenković, koji je za pomoćnika načelnika UKP postavljen u vreme Rodoljuba Milovića prebačen u Sektor za vanredne situacije

BEOGRAD- Dejan Radenković, pomoćnik načelnika Uprave kriminalstičke policije koji je na ovu funkciju došao dok je na čelu ove uprave bio Rodoljub Milović Roćko prebačen je u Sektor za vanredne situacije na radno mesto analitičar.

Zanimljivo je da je Radenković, odmah posle Milovićeve smene u proleće prošle godine, već sebe video na mestu svog šefa Roćka.

- Zato smo ga i prozvali Mali Roćko. On je toliko bio ubeđen da će da nasledi Milovića, da će da uleti u njegovu fotelju da to nije ni krio! Na mesto pomoćnika načelnika UKP došao je u vreme dok je ministar bio Ivica Dačić. Dolaskom nove garniture na čelo MUP-a on se na sve načine trudio, ne samo zadrži već postojeće mesto, već i da dođe za načelnika UKP. Ovih dana uručeno mu je rešenje za poslove analitike u Sektoru za vanredne situacije. On je podneo žalbu, ali kako stvari stoje, slaba vajda od toga - priča sagovornik Kurira iz MUP-a Srbije.

Kurir je pozvao Radenkovića, ali on nije odgovarao na pozive.

Inače za pomoćnika načelnika UKP Radenković je došao sa mesta šefa policije u Požarevcu, a pre toga je radio u Beogradu u OUP Čukarica.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track