Za devet meseci dobitak Pošte veći od 21 milion evra
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Rezultati bolji za trećinu od prošlogodišnjih

Za devet meseci dobitak Pošte veći od 21 milion evra

Društvo -
Primenili smo novu sistematizaciju i sproveli interne pozive za vodeća mesta u kompaniji, istakao direktor JP Milan Krkobabić

BEOGRAD - „Pošta“ beleži konstantni rast neto dobiti i smanjenje troškova.Za devet meseci ove godine „Pošta Srbije“ ostvarila je neto dobitak od preko 21 milion evra, tačnije 2,54 milijarde dinara, što je gotovo za trećinu bolji rezultat nego u istom periodu prošle godine.

„Pošta Srbije“ svojim korisnicima nudi 467 različitih proizvoda i usluga, na 4.500 automatizovanih šaltera u preko 1.500 pošta širom Srbije.

Mesečno se u poštama izvrši oko 39 miliona usluga. S ciljem da „Pošta“ bude što efikasnija, od 1. oktobra nesmetano funkcioniše nova organizacija „Pošte“, urađena po funkcionalnom principu, s definisanom odgovornošću od vrha do dna. Primera radi, smanjen je broj direktora sa 98 na 32, a broj službi manji je za 150.

- Ono što je retko za javni sektor Srbije, „Pošta“ je sopstvenim snagama primenila novu organizaciju i sistematizaciju, uz sprovođenje internih poziva za vodeća mesta u kompaniji, pri čemu su kolege birale kolege, poštujući struku, dosadašnje rezultate i nova viđenja kako sistem može ići napred - rekao je direktor JP „Pošta Srbije“ Milan Krkobabić.Trenutno poslovodstvo izabrano je na jedinstven način - putem internih poziva, na kojima je učešće uzelo više od 400 zaposlenih, što je u proseku osam prijava po jednom mestu. Deo radnika iz administracije raspoređuje se na nova radna mesta u tehnologiji, na novim uslugama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track