HIT: Baba Stana (61) napravila afrodizijak za unuku (24), pa obe zatrudnele!
Foto: Aleksandar Davinić

Kad Vranjanke preteraju sa lekovitom kašom

HIT: Baba Stana (61) napravila afrodizijak za unuku (24), pa obe zatrudnele!

Društvo -
Omaklo im se: Kako bi pomogla mezimici da ostane u drugom stanju, baka Stana (61) napravila napitak od kestena za povećanje plodnosti kod muškaraca. Čudotvornu tečnost dala je i mužu Sveti, pa su gotovo istovremeno obe ostale u drugom stanju

VRANJE - Da čuda zaista postoje, potvrđuje nesvakidašnji slučaj iz Vranja kada su u isto vreme zatrudnele baka Stana S. (61) i njena unuka N. S. (24) (puno ime poznato redakciji).Naime, baka Stana nije više mogla da gleda kako joj se unuka i njen suprug muče, odnosno tri godine pokušavaju da dobiju potomstvo, pa je odlučila da im pomogne, i to tako što je došla do recepta za afrodizijak, koji se pravi od kestena, a koji utiče na povećanje plodnosti kod muškaraca. Međutim, posle upotrebe afrodizijaka, koji se sprema od kestena i raznih travki, gotovo u isto vreme su zatrudnele i baka Stana i njena unuka.

Ove godine je dobro rodio... Lager kestenja u vranjskoj garaži
Ove godine je dobro rodio... Lager kestenja u vranjskoj garaži

Brinula o dozi

Ovo otkriće uzdrmalo je Borinu varoš, u kojoj se danima samo o tome priča. Šta se zapravo desilo?- Dosadilo mi je da posmatram da mi se unuka toliko muči pokušavajući da zatrudni. Išla je i na veštačku oplodnju i dala mnogo para za to. Zato sam se raspitala za taj recept pravljenja afrodizijaka za lečenje jalovih i „bezdetki“ - kratko je rekla Stana, ne želeći da detaljiše o svom slučaju, ali kako smo saznali, ona je napravila stimulativnu kašu (afrodizijak) od sobinskog koštana (kestena) i dok je to davala unuki (a ona svom mužu), i sama je krišom davala svom suprugu Sveti, a i ona je probala nekoliko puta. Navodno, da ne bi preterala u dozi sastojaka koje propisuje receptura.

Deda Sveta šokiran

To ih je, kako priznaje, više puta „zašašavilo“, pa su noću, u gluvo doba, eto tako gubili razum. Ubrzo je baka, kako kaže, dobila čudne simptome i odlučila je da ode kod ginekologa.- Ne žalim se što sam to probala jer nam je posle toliko godina stvarno bilo lepo - priznaje Stana, koja je prvo od unuke saznala da je ostala u drugom stanju.Njena kaša je, kaže, učinila da unuka danas čeka bebu. Međutim, kada su analize pokazale da i baka nosi bebu, lekar je predložio da prekine trudnoću jer je opasna po njene godine, što je baka i uradila. U međuvremenu je i deda Sveta saznao da mu je žena „radila o glavi“, pa se naljutio. Ipak, oprostio joj je kada je shvatio da je zdravlje njegove žene dovedeno u pitanje.Posle ovog događaja u Vranju je nastala opšta pomama za ovim afrodizijakom (kašom). Svi traže recept, a baka Stana ne želi da ga otkrije.

Deluje kao vulkanI KOŠTANA DOBILA IME PO KESTENUPrema beleškama hroničara i pričama ljudi, Malika Eminović, jedra i lepa Ciganka, nadimak Koštana je dobila po ovom čvrstom i zdravom plodu jer je posedovala sve što kesten ima - da je čvrsta, da pleni i osvaja.- Kesten deluje kao vulkan, pred očima je sve lepo, povrati se mladost. Zbog toga svake godine uz Sobinsku reku prema Dobrim vodama sve je više berača kestenova naoružanih motkama. Mnogi od njih i moje beru, pa kad dođem, zatekne me ogoljeno drvo - jada se starina Ratko Božinić.

AfrodizijaciKORISTI SE I SUPA OD PENISA BIKAAfrodizijak su brojna jela, pića ili druge supstance koje podstiču seksualnu želju ili pojačavaju seksualni nagonNazvani su po Afroditi, grčkoj boginji ljubavi i lepoteZa najpoznatije afrodizijake smatraju se med, vanila, muskantni orah, cimet...Poznati ljubavnik Kazanova je kao afrodizijak navodno koristio senf i ostrigeNa južnoazijskom području poznati afrodizijak je supa koja se pravi od polnih organa bika, luka i šargarepeMnogi su kao afrodizijak koristili špansku mušicu, bubu čiji otrov može i da izazove smrt

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track