PATRIJARH IRINEJ U BIH: Jedinstvo je neophodno
Foto: Zorana Jevtic

U Vladičanskom dvoru

PATRIJARH IRINEJ U BIH: Jedinstvo je neophodno

Društvo -
Neophodno je jedinstvo i međusobno uvažavanje predstavnika srpskog naroda na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, zaključeno je na sastanku patrijarha srpskog Irineja i članova Svetog arhijerejskog sinoda sa vodećim političkim predstavnicima Republike Srpske

Sastanku u Vladičanskom dvoru u Bijeljini prisustvovali su predsednik Srpske Milorad Dodik, predsednik republičkog parlamenta Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić i prvi zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, prenosi RTRS.

Patrijarh Irinej je istakao da su sastanku "dovoljno sagledali sve probleme i načine na koje ih treba rešiti".

"Razgovorali smo onako kako to priliči onima koji predstavljaju narod i onima koji predstavljaju Crkvu. Mislim da smo dovoljno sagledali i da smo dovoljno razgovarali o svim tim problemima i to će biti jedan orijentir u našem životu i u našem ponašanju danas i ubuduće", naglasio je patrijarh Irinej.

Dodik je, pak, izjavio da se mora češće razgovarati na svim nivoima.

"Ovo je prilika da naglasimo potrebu za jedinstvom", poručio je Dodik i pozvao sve na uzdržano ponašanje i razgovor.

Ivanić je ukazao na to da ostaje da se neke nejasnoće o Sporazumu Saveta ministara i Islamske zajednice definišu, dok je Bosić naveo da je dogovoreno da se uvažavaju institucije i da se prestane koristiti jezik koji izaziva tenzije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track