(VIDEO) SKANDAL NA PRES-KONFERENCIJI: Dok je Boris Tadić demantovao Bogićevića, Vučićević ga prekida
Foto: Marina Lopičić

SDS

(VIDEO) SKANDAL NA PRES-KONFERENCIJI: Dok je Boris Tadić demantovao Bogićevića, Vučićević ga prekida

Društvo -
Predsednik Socijademokratske stranke Boris Tadić demantovao je danas navode vlasnika Farmakoma Miroslava Bogićevića da ima bilo kakve veze sa reketiranjem i iznudom u postupku prodaje "Politike" i upitao zašto se takva afera pokreće dan nakon formiranja koalicije SDS-LDP. Konferenciju za novinare obeležila je polemika Tadića i glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Informer Dragana Vučićevića koji je uporno pokušavao Tadiću da postavi više pitanja i prekidao njegovo izlaganje.

"Čim sam dobio saznanje da me Bogićević optužuje za učešće u kriminalnim aktivnostima i ucenama i reketiranju, hoću da izjavim da nemam nikakve veze sa tim postupkom. Ne samo u slučaju gospodina Bogićevića, već u svim slučajevima. Nikada, ni od koga nisam uzimao novac, nikoga nisam reketirao i ucenjivao", rekao je Tadić.

On je, na konferenciji za štampu, poručio da je svoj posao obavljao u skladu sa zakonom i upitao zašto se samo dan posle formiranja novog opozicionog saveza emituju "emisije na televiziji i kampanja privatnih medija, naručenih komentatora, kriminologa".

SDS konferencija

Posted by Sloboda Medijima on Sunday, November 8, 2015

"Ovo je kraj pravnog sistema i kraj pravne države i ukoliko se ovako bude nastavilo, cenu za ovakav postupaka platiće građani", rekao je Tadić.

Podsetimo, Miroslav Bogićević, vlasnik "Farmakoma", dobio je zadatak od državnih organa da laže i iznosi dezinformacije o Kuriru, Aleksandru Rodiću i njegovoj porodici, a za uzvrat mu je skinuta nanogica posle samo 5 meseci kućnog pritvora.

Kontravorznom biznismenu je trebalo samo dva dana posle skidanja nanogice da krene u brutan napad na Aleksandra Rodića, pa je već danas na TV Pink izneo niz neistina u razgovoru sa Draganom J. Vučićevićem.Inače, Miroslav Bogićević je optužen je da je preko 42 kredita „Farmakomu MB“ pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3,9 milijardi dinara.

(Tanjug/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track