Bivši pedagog tvrdi na osnovu fotografije da je Bogićević prošao poligraf
Foto: Printscreen

Bivši pedagog tvrdi na osnovu fotografije da je Bogićević prošao poligraf

Društvo -
BEOGRAD - Zlatko Nikolić, bivši pedagog koji je radio u zatvoru u Požarevcu i koga mediji pogrešno predstavljaju kao kriminologa i saradnika Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja, gostujući juče na TV Studio B, postavio je novinarima N1 psihijatrijsku dijagnozu, rekavši da se oni ne stide ničega, što je, tvrdi, odlika psihopata.

Pitali smo Institut da li njegovi saradnici imaju licencu da iznose medicinske dijagnoze i da li Nikolić ima formalne veze sa Institutom, ali nam je iz te institucije stigao odgovor da Institut za kriminološka i sociološka istraživanja nema nikakve formalne veze sa Zlatkom Nikolićem.

"Tačnije rečeno on nije ni zaposlen u Institutu, niti je naš saradnik (penzionisan je 2011. godine). Sva sporna pitanja možete razrešiti u neposrednom kontaktu jedino sa dr Zlatkom Nikolićem koji je inače po opštem obrazovanju pedagog", navodi se u odgovoru Instituta.

Na televiziji Studio B, gde je komentarisao slučaj Miroslava Bogićevića koji tvrdi da je vlasniku Kurira dao milion evra, Nikolić je rekao da može da iako poligraf nije dokaz na sudu, on lično može da tvrdi da Bogićević ne bi prošao poligraf da je lagao.

To objašnjava na sledeći način: Poligraf, kako kaže, prolaze sve psihopate, jer ne osećaju ništa, a Bogićević, tvrdi Nikolić, nije psihopata i to, kaže, može da prepozna po liku Miroslava Bogićevića na fotografiji, prenosi N1.

Nasuprot tome, lica novinara N1 očito su ovog pedagoga inspirisala drugačije.

"Pogledajte šta rade vaše kolege, ako smete tako da ih nazovete, sa N1, jer oni mislle da su aristokratija u odnosu na ovaj balkanski, primitivni televizijski sektor. Oni se ne stide ničega. Zato bih ja rekao, kao što je (Jovan) Dučić za neke rekao, suviše su hrabri, pa se ne stide ničega, a psihopate se ne stide ničega", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja