Najnovije vesti

ALEKSANDAR RODIĆ: Vučić je u ime Bogićevića pregovarao sa mnom za Politiku i Novosti!
Foto: Kurir

Saopštenje vlasnika Adria Medija Grupe

ALEKSANDAR RODIĆ: Vučić je u ime Bogićevića pregovarao sa mnom za Politiku i Novosti!

Društvo

Ako je neko nekoga reketirao, onda su to mene reketirali Miroslav Bogićević, Goran Veselinović uz podršku Aleksandra Vučića. Tokom 2013. godine Bogićević i Veselinović tražili su mi da oprostim svoja potraživanja prema Miroslavu Bogićeviću ili, ako koristimo njihove termine, oteli su mi kompaniju za koju neće da mi plate niti da je vrate! Februara 2012. sam pod pritiskom tadašnje DS vlasti i na zahtev Bogićevića sa njim zaključio ugovor o prodaji akcija u mojoj kompaniji koja je sa WAZ-om potpisala Ugovor o otkupu potraživanja prema Politici.

 

Bogićević se obavezao da mi za to plati 3.5 miliona EUR da bi stekao potraživanja prema Politici od ukupno 15.3 miliona EUR. Zaključili smo ugovor, on je dao menice kao garanciju. Imao je svoje advokate koji su sve proveravali. Posle mesec dana potpisali smo protokol kojim je potvrdio da sam ja sve svoje obaveze izvršio. Po dolasku SNS-a na vlast Bogićević se zbližio sa Veselinovićem i Vučićem. Svi zajedno od mene su tražili da Bogićeviću oprostim više od pola duga. Kada sam ja to prihvatio oni su izigrali dogovor, samo su kupovali vreme. Čak sam u maju 2014.godine na zahtev Bogićevića sa njim zaključio poravnanje gde on priznaje dug koje smo overili pred sudom u Beogradu (ov. Br. 25005/2014). Međutim, ni to nije ispoštovao. Jedine pretnje i jedini pritisak prema meni bio je da moram da Bogićeviću oprostim dug, a da on zadrži kompaniju za koju nije platio!

 

Tako je bilo! Čak su se svi zajedno Vučić, Veselinović i Bogićević, u septembru 2013. godine u prostorijama Vlade Srbije tajno sastali sa predstavnicima nemačkog WAZ-a o čemu su me Nemci kasnije obavestili.

 

Veselinović je pokušao da Bogićevića predstavi kao vlasnika potraživanja i udela u Politici i na taj način izigraju mene. O svemu posedujem pisane dokaze. Sud u Šapcu je po mom predlogu u martu 2014. godine doneo odluku da mi je Bogićević dužan 412.747.687,5 dinara (iv-277/14 od 25.04.2014. godine). Državni izvršitelj Srbije me je izvestio pre nedelju dana da Bogićević nema imovinu i da je sve otuđio i sakrio i da neću moći od njega da se naplatim. Pre nedelju dana predstavnici nemačkog WAZ-a su me obavestili da im je Vučić preko posrednika poručio da je protiv toga da WAZ svoja preostala prava i potraživanja proda meni. Vučić im je rekao da ja nisam vlasnik Kurira i da nemam para da im platim. Očigledno je i Politici i srpskoj Vladi i tajkunima, Bogićević bolji kao vlasnik Politike jer „ucenjen“ krivičnim postupkom koji se protiv njega vodi zbog štete koju je naneo srpskim državnim bankama u vrednosti više stotina miliona eura. U toj poziciji verujem da je čak nateran da da lažnu i besmislenu izjavu od juče. Zato je idealni vlasnik medija jer mora da sluša šta mu se kaže da ne bi bio u zatvoru.

 

Meni se Bogićević u prethodne tri godine desetine puta izvinjavao što ne vraća dug i žalio kako ga vlast reketira i kako mu je Siniša Mali uništio firme i od mene je tražio pomoć. To je trebalo da ga pitaju na detektoru laži. Da li ga je Siniša Mali terao da svoje kompanije proda Canetu Subotiću?

 

Ovo je jedina istina o ovim događajima!

 

Aleksandar Rodić

 

U prilogu dokazi

 

1.Ugovor o prodaji akcija od 30.03.2012. godine


2.Potvrda o izvršenju dospelih obaveza iz Ugovora od 17.04.2012. godine

 

3.Opomena pred podnošnje predloga za izvršenje od 10.04.2014. godine


 

4.Rešenje o izvršenju br. Iv 277/14 od 25.04.2014. godine
 


5.Poravnanje ov.br. 25005/2014 od 14.05.2014. godine 

6.Izveštaj izvršitelja Republike Srbije Gorana Savića od 16.10.2015. godine

 

Goran Veselinović
UZNEMIRILI GA RODIĆEVI NAVODI

Miroslav Bogićević nije se javljao na pozive Kurira, dok je Goran Veselinović odbio da komentariše Rodićeve navode. Vidno uznemiren, povišenim tonom, on je novinaru Kurira poručio:
- Ne želim da mu odgovorim ni na jedno pitanje. Neću da dozvoljavam sebi da mi vi postavljate pitanja i da objavljujete šta hoćete. Onome ko objavljuje neistine o meni ne želim da dajem nikakve odgovore - istakao je on.

 

Potvrda predstavnici VAC o iniciranju posla s Rodićem
MAKS VINTERFELD: TO SU BILI PREGOVORI DVE PRIVATNE FIRME

Maks Vinterfeld, nekadašnji predstavnik VAC u Srbiji, rekao je za Kurir da je on lično inicirao pregovore s Aleksandarom Rodićem nakon odluke VAC iz 2011. o povlačenju iz svih poslova u jugoistočnoj Evropi.
- Moja uloga je bila da nađem potencijalne kupce za VAC-ove poslove u Srbiji. Od 2011. Kurir se štampa u „Politikinoj“ štampariji, što samo govori o poverenju koje je Kurir tada imao u „Politiku“. Pošto je krajem te godine VAC doneo odluku da proda sve u jugoistočnom delu Evrope, ušli smo u pregovore. Pitali smo Rodića da li hoće da kupi naš udeo u „Politici“ pošto mi već izlazimo iz Srbije, ne ulazeći u udeo države. To su bili pregovori dve privatne firme - rekao je Vinterfeld.

 

PITANJA KOJA SU OSTALA BEZ ODGOVORA

MIROSLAV BOGIĆEVIĆ:

Da li ste tokom 2013. tražili Aleksandru Rodiću da vam oprosti sva potraživanja?
Da li ste sa Aleksandrom Rodićem, na svoj zahtev, u njegovoj kompaniji, koja je od VAC otkupila potraživanja prema „Politici“, zaključili ugovor o prodaji akcija?
Da li ste sa Aleksandrom Rodićem u maju 2014. na svoj zahtev zaključili poravnanje o dugu, u kojem priznajete dug, a koje je overeno pred sudom u Beogradu?
Da li ste se zajedno s Goranom Veselinovićem i Aleksandrom Vučićem u septembru 2013. tajno sastali s predstavnicima nemačkog VAC?
Da li ste se u prethodne tri godine na desetine puta izvinjavali Aleksandru Rodiću što ne vraćate dug?
Da li ste se žalili da vas vlast reketira, da vam je Siniša Mali uništio firme i da li ste od Aleksandra Rodića tražili pomoć?

GORAN VESELINOVIĆ:

Da li ste tokom 2013. tražili od Aleksandra Rodića da oprosti potraživanja prema Miroslavu Bogićeviću?
Da li ste se zajedno s Bogićevićem i Vučićem u septembru 2013. u prostorijama Vlade Srbije tajno sastali s predstavnicima nemačkog VAC?

ALEKSANDAR VUČIĆ:

Da li ste s Bogićevićem i Veselinovićem od Aleksandra Rodića tražili da se Bogićeviću oprosti više od pola duga?
Da li ste zajedno se s Bogićevićem i Veselinovićem u septembru 2013. u prostorijama Vlade Srbije tajno sastali s predstavnicima nemačkog VAC?
Da li ste preko posrednika poručili da ste protiv toga da VAC svoja preostala prava i potraživanja proda Aleksandru Rodiću?
Da li ste rekli da Aleksandar Rodić nije vlasnik Kurira i da nema para da im plati?

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...