STROGO ČUVANA TAJNA: Bivši oficir JNA otkrio istinu o Titovom bunkeru!
Foto: Profimedia

Žice su pod naponom

STROGO ČUVANA TAJNA: Bivši oficir JNA otkrio istinu o Titovom bunkeru!

Društvo -
Hilmo Kovač, penzionisani oficir Armije BiH i nekadašnji komandant bataljona veze SSNO Vrhovna komanda JNA, otkrio je istinu o objektu u Konjicu, za koji se poslednjih 20 i više godina pisalo da je tajno skrovište Josipa Broza Tita u slučaju opasnosti od nuklearnog napada.

Reč je o objektu koji je građen u strogoj tajnosti, a prema rečima Kovača grubi radovi na ovom bunkeru završeni su 1979. godine, čijoj je manifestaciji i lično prisustvovao.

Ovaj impozantni prostor, betonske masovne konstrukcije, leži na oko 6.500 metara kvadratnih prostora i na oko 300 metara dubine ispod površine zemlje.

Ono što je bivšeg oficira Kovača povuklo da progovori o ovom objektu jesu, kako kaže, brojne neistine iznesene u javnosti, odnosno tvrdnje da je ovaj objekat izgrađen za Josipa Broza Tita i njegovih 350 najbližih saradnika u slučaju atomske katastrofe.

Kovač navodi da ovaj objekat nije jedini na prostoru bivše SFRJ i BiH, te koja je njihova stvarna funkcija, tj. rukovođenje i komandovanje OS.

- U slučaju opasnosti od nuklearnog udara bunker je bio spreman da primi 350 osoba iz najvišeg vojnog i političkog vrha bivše SFRJ. Oni su mogli boraviti tu šest meseci bez ikakvog kontakta s vanjskim svetom, jer se u njemu nalazi sve ono što je potrebno za normalan život - kazao je Kovač za portal Avaz.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da se oko Konjica nalaze ogromne količine bakarne žice kojima su bili povezani objekti.

- Tim žicama glavni objekat bio je povezan sa drugim manjim koji su uništeni. Žice su pod naponom, tako da ne bi bilo preporučljivo nikome da pokuša do njih doći - kaže Kovač kroz smeh Kovač.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track