AMBASADOR SRBIJE U PARIZU: Nema Srba među nastradalima u terorističkom napadu
Foto: Reuters

Službenici dežuraju 24 sata

AMBASADOR SRBIJE U PARIZU: Nema Srba među nastradalima u terorističkom napadu

Društvo -
Gotovo je izvesno da među poginulim i povređenim građanima u Parizu nema državljana Srbije i osoba srpskog porekla, iako treba imati određenu rezervu s obzirom na to da identifikacija nije završena, rekao je večeras ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić.

On je istakao da su se dve državljanke Srbije našle na poprištu sinoćnjih događaja, ali da su obe izašle nepovređene. Inače, prema rečima ambasadora Ristića, Pariz je dan posle tragičnih događaja, sumorno prazan.

On kaže da je mirno, ali ta mirnoća je sablasna pošto su ulice puste, bez saobraćaja. Na ulicama je najviše policije i vojske i sve podseća na ratno stanje, rekao je Ristić za srpske medije.

Ambasador je naveo da su sve službe Ambasade u punoj pripravnosti, da se dežura 24 sata non-stop i svi su na raspolaganju građanima.

Do sada, međutim, kazao je, nije bilo neke potrebe za intervencijama osim za davanje tehničkih informacija. “

Znate da je Oland izjavio da je ovo objava rata. Francuska je u visokom stanju pripravnosti tako da zaista je situacija vrlo napeta”, kazao je Ristić i dodao da su putevi u Francuskoj samo u prvom trenutku bili zatvoreni, a da su sada prohodni u svim pravcima, ali uz vellike mere bezbednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track