LIDIJA UDOVIČKI NAS OPET PREŠLA: Odbila saslušanje u Madridu i preko noći pobegla u Ameriku!
Foto: Printscreen

Afera vetroparkovi

LIDIJA UDOVIČKI NAS OPET PREŠLA: Odbila saslušanje u Madridu i preko noći pobegla u Ameriku!

Društvo -
BEGRAD - Lidija Udvički je pre nekoliko dana odbila da da izjavu policiji i tužilaštvu Španiji i odmah je pobegla je za Ameriku, otkriva Kurir. Kao razlog navela je da hoće da priča sa policijom i tužiocem iz Beograda, a ne iz Španije

Rođena sestra potpredsednice Vlade Srbije Kori Udovički, koja se nije odazvala na poziv naše policije da zbog afere sa prisluškivanjem i vetroparkovima bude saslušana u Beogradu, iako je preko advokata tražila da o tome da izjavu u Španiji, naprasno se predomislila i preko noći iz Madrida pobegla u Ameriku.

"Njen advokat je zatražio da Lidija bude saslušana u Madridu pošto tamo ima mesto prebivališta. Glavni tužilac Zaga Dolovac je pozitivno odgovorila na taj zahtev i zatražila da je u Madridu salušaju španska policija i tužilac. Međutim, gospođa Udovički je to odbila tražeći da u Španiju dođu predstavnici policije i tužilaštva iz Srbije. Mi to nismo hteli da odobrimo, prvenstvno zbog troškova, jer smo i ranije u sličnim slučajevima preko međunarodne pravne pomoći tražili da ljude koji imaju srpski pasoš, a ona ga ima, saslušaju kolege u inostranstvu. Dakle, iako smo joj na neki način izašli u susret, a ona je to odbila, čim bude kročila na teritoriju Srbije biće uhapšena. Više nema pregovora, ne može ona da postvlja uslove", rečeno je Kuriru u tužilaštvu.

Podstimo, njoj je još početkom oktobra dostavljen poziv na adresu u Rige od Fere u Beogradu na kojoj je prijavljena da da iskaz u vezi sa navodima da je Nikola Petrović, direktor EMS-a tražio od nje 2 miliona evra da bi se vetropark američke kompanije “CWS” priključio na mrežu EMS-a.

Prema informacija koj smo objavljivali Udovički se od tada skrivala po Tajlandu, BiH i Hrvatskoj.

(S. Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track