SUKOB ZBOG GENERALA NEDIĆA: Neonacisti upali na tribinu u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine
Foto: Facebook

Policija reagovala na vreme

SUKOB ZBOG GENERALA NEDIĆA: Neonacisti upali na tribinu u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Društvo -
Pripadnici udruženja Srbska akcija su na izložbi delili flajere sa naslovom: Licemerje separatističkih ‘’antifašista’’, u kojem se pitaju kome i zašto smeta đeneral Milan Nedić

Pripadnici organizacije "Srpska akcija" prekinuli su večeras ceremoniju otvaranja izložbe "Propagandni plakat u Nedićevoj Srbiji" i promociju knjige "Ideologija varvarstva" u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Kako saznajemo, reč je o pripadnicima zabranjenog ‘’Nacionalnog stroja’’, koji se sada kriju iza tog imena.

Oni su upali odmah po početku tribine od 20 sati u muzeju i pokušali da je prekinu. Prema rečima očevidaca, oni su ušli u izložbeni prostor muzeja, delili letke i uznemirili posetioce dobacivanjem, nakon čega je došla policija.

- Policija je stigla jako brzo i filmski ih postrojila ispred muzeja uz povike: Ruke u vis! Odmah licem ka zidu! Raširi ruke i noge! Bilo ih je oko 20 i policija ih je sve legitimisala – priča nam posetilac izložbe R.V. uz napomenu da nije video bilo kakvu upotrebu sile ni sa jedne strane.

Jedan od učesnika programa koji je želeo da ostane anoniman, objasnio je da su se ceremonija otvaranja izložbe i promocija knjige održavale u suterenu muzeja tako da mnogi posetioci u prvi mah nisu ni primetili da je došlo do nekog ‘’komešanja’’.

- Nisam u prvi mah ni shvatio šta se dešava sve dok se ljudi nisu u čudu počeli okretati ka ulaznim vratima. Tada sam video nekoliko kratko ošišanih momaka koji su nešto dobacivali i delili neke flajere. Istina, odmah su se povukli u prizemlje muzeja, verovatno zato što je brzo došla policija. Verovatno je to razlog zašto nije došlo do ozbiljnijeg incidenta – priča naš sagovornik.

‘’Strojevci’’ su delili flajere sa naslovom: Licemerje separatističkih ‘’antifašista’’, u kojem se pitaju ‘’Kome i zašto smeta đeneral Milan Nedić’’. Oni su optužili organizatore izložbe da su ‘’pobornici i promoteri srbomržnje, koji prethodnih nedelja horski kleveću velikog đenerala Milana Nedića’’ uz napomenu da u tom činu posebnu ulogu igraju ‘’separatisti iz srbske Vojvodine’’.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track