LJUDI, POMOZIMO: Majku bolesnog dečaka šalju u zatvor jer nema novca za račune!
Foto: Dragan Kadić

Pomozimo nesrećnoj ženi da zadrži dete i plati dugove

LJUDI, POMOZIMO: Majku bolesnog dečaka šalju u zatvor jer nema novca za račune!

Društvo -
Moj sin je dete s posebnim potrebama i poslaće ga u dom ako mene zatvore zbog duga od 68.000 dinara, kroz suze priča Tatjana Miletić (46), koju je bivši muž alkoholičar godinama tukao

BEOGRAD - Moj sin je bolestan, živimo sami i u jako smo teškoj situaciji. Da nije mojih drugarica, ne bismo imali ni za hleb. One odvajaju od svoje dece i daju mom. Nama je potrebna pomoć i zaštita, koju nismo dobili. Sad mi prete zatvorom zbog neizmirenih računa, a sin će morati u dom.Ovo je u ispovesti za Kurir rekla Tatjana Miletić (46), majka V. M. (15), deteta s posebnim potrebama.Njoj je stigla kazna zbog neplaćanja komunalija, a ako ne isplati dug u iznosu od skoro 68.000 dinara u roku od osam dana, moraće da ide u zatvor, a dete će završiti u domu.Žrtve porodičnog nasilja- Nemam od čega da plaćam komunalije niti imam mogućnosti da obezbedim detetu tri obroka i užinu jer on ide u školu po posebnom programu - kaže Tatjana.Kaže da nema posla koji nije radila, ali da je privatnici uglavnom zadrže samo po mesec-dva i onda je otpuste.- Čistim kuće, spremam, i to za veoma malo novca. Moram detetu da kupim garderobu, obuću... Školska godina je već počela, a on nije imao ni knjige, nisam imala novca da ih kupim. Najviše bih volela da njemu sve to obezbedim, ali nemam sredstava - istakla je Miletićeva.Nesrećna žena i njen sin bili su i žrtve porodičnog nasilja jer ih je njen muž, s kojim već deset godina nije u braku, inače alkoholičar, tukao i psihički maltretirao.Pitali je što je rađala- On je hteo da nas izbaci iz stana koji je moj čim je saznao da mi je umro otac. Ne plaća mi alimentaciju, a nemam ni pravo na socijalnu pomoć zato što imam stan od 45 kvadrata. Rekli su mi da ga prodam i da je meni i sinu dovoljna jedna soba. Stan se vodi na mog oca, a ja nemam novca za takse da ga prevedem na sebe - kaže očajna majka i dodaje da su joj pojedini poznanici kojima se obratila za pomoć kako bi detetu kupila knjige drsko rekli: „Što si rađala dete ako ne možeš da ga izdržavaš“.- Dete mi spava na polomljenom krevetu. Nema jaknu ni čizme, a hladno je. Ja hoću da radim, ali niko neće da mi da posao - očajna je Tatjana.

Dečak ima teškoće pri govoru... Izveštaj lekara specijaliste
Dečak ima teškoće pri govoru... Izveštaj lekara specijaliste

Samo jednom dobili jednokratnu pomoćPOTREBNI NOVAC I GARDEROBA...Tatjana kaže da je samo jednom dobila jednokratnu pomoć od Centra za socijalni rad, i to preko TV emisije „Žene“, ali ta pomoć nije bila dovoljna. Iz Centra nismo dobili odgovore na pitanje zbog čega Tatjana ne prima pomoć. Svako ko može da im pomogne novčano, u garderobi, obući ili na neki drugi način može kontaktirati s njom na telefon 063/780-37-68 ili uplatom na Tatjanin žiro račun u Zberbanci 285-237504000210-46.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track