BIZARNO: Ugostitelj na divlje suši meso na groblju!

Crnjak i pored zabrane nadležnih, dimi meso nadomak grobova

BIZARNO: Ugostitelj na divlje suši meso na groblju!

Društvo -
Sreten Maksimović, vlasnik restorana „Vidovdan“ na Orlovači, bez dozvole izgradio sušnicu u kojoj sprema „grobljanske“ specijalitete

BEOGRAD - Da li samo zbog specifične ruže vetrova, koja na ovom neobičnom mestu, dimljenom mesu, navodno, daje poseban ukus ili ipak iz čisto ekonomskih razloga, tek Sreten Maksimović izgradio je pored svog parastos restorana „Vidovdan“ na groblju Orlovača i sušnicu za proizvodnju suhomesnatih proizvoda?!Svi oni koji su imali priliku da probaju njegove sušene „grobljanske“ specijalitete kunu se da su po ukusu veoma slični onima iz Njeguša, ali za razliku od crnogorskih konkurenata, Maksimović svinjetinu suši ilegalno!Pisali i peticijuGrađevinska inspekcija opštine Čukarica izdala je rešenje o rušenju temelja i ploče na kojima je kasnije podignut restoran „Vidovdan“ još u novembru 2011. jer su oni bili izgrađeni bez dozvole na javnoj površini. Međutim, Maksimović je na neki volšeban način ne samo izbegao izvršenje inspekcijskog naloga već je nastavio nelegalnu gradnju. Prvo je ozidao restoran, a zatim i sušnicu, u kojoj sada ovaj grobljanski biznismen svojim gostima priprema dimljene đakonije od mesa.Pre dve godine petnaestak vlasnika cvećara, kamenorezačkih radnji i parastos restorana sa Orlovače uputili su opštini Čukarica peticiju sa zahtevom da se njihovom kolegi sruše nelegalno izgrađeni objekti ili da se i njima dozvoli proširenje.- U opštini su nam rekli da smo ljubomorni što komšija radi bolje od nas - kaže jedan od potpisnika peticije, takođe vlasnik grobljanskog restorana, i nastavlja:- Taj čovek državi ništa ne plaća, a ima najveći restoran na groblju. Krade struju, suši meso i zida objekte bez ikakvih dozvola, dok ostali vlasnici lokala posluju na granici isplativosti jer krvavo plaćaju mnogobrojne dažbine - ogorčeno kaže naš sagovornik.Ljubomorna konkurencijaS druge strane, Maksimović tvrdi da na groblju nije zidao bez znanja opštine i da je krajem 2013. gradskoj upravi uputio zahtev za legalizaciju. Kaže da je pre četiri godine legalno kupio plac na je kome je kasnije izgradio restoran i sušnicu:- Konkurenciji je krivo što sam jeftiniji i zbog toga radim bolje od njih. Pazi, majku mu, sad im smeta i sušnica?! Ne vidim ništa strašno u tome što povremeno odimim pomalo mesa, i to isključivo za kućnu upotrebu.

Opština Čukarica:SRUŠIĆEMO SUŠNICU!U opštini Čukarica potvrdili su da je Maksimoviću 2011. naloženo da ukloni nelegalno izgrađene objekte. Umesto da ispoštuje odluku inspekcije, on je nastavio gradnju, pa je opština 2012. protiv njega podnela krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu. Kako su nam rekli u opštini, taj postupak je okončan pre dve i po godine, tako da će nelegalni objekti uskoro biti uklonjeni. Iz sekretarijata za legalizaciju objekata dobili smo potvrdu da je Maksimović 16. decembra 2013. uputio molbu za legalizaciju, ali da postupak nije okončan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track