LOV NA ALEKSANDRA RODIĆA I KURIR: Stigle nove pretnje smrću, preti se i Niniću, Kesiću i Obradoviću!

Milorad Veljović ne reaguje

LOV NA ALEKSANDRA RODIĆA I KURIR: Stigle nove pretnje smrću, preti se i Niniću, Kesiću i Obradoviću!

Društvo -
Orkestrirana kampanja, po oprobanom Gebelsovskom metodu plasiranja bezočnih laži, uz podizanje panike i uznemiravanje javnosti, ne prestaje više od mesec dana, ali državni organi nisu našli za shodno da reaguju i pored najgrubljeg kršenja zakona i zloupotrebe nacionalne frekvencije

BEOGRAD - Vlasniku Kurira i Adria medija grupe Aleksandru Rodiću, članovima porodice Rodić i novinarima Kurira danas su stigle nove pretnje smrću, posle javne harange koju nedeljama, bez prestanka i najgrublje kršeći Zakon o medijima, sprovode državni mediji Informer i Pink! Orkestrirana kampanja, po oprobanom gebelsovskom sistemu plasiranja bezočnih laži, uz podizanje panike i uznemiravanje javnosti, ne prestaje više od mesec dana, ali državni organi nisu našli za shodno da reaguju i pored najgrublje zloupotrebe nacionalne frekvencije i kršenja Zakona o medijima.

Dosad neviđena medijska haranga doprinela je stvaranju atmosfere za linč, a pored Aleksandra Rodića, pretnje preko Kurirovog internet portala su upućene i novinarima Zoranu Kesiću, Vukašinu Obradoviću, Ivanu Niniću i Aleksandru Bećiću, kao i potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović!

Veljović ne reaguje

Zbog pretnji, koje konstantno stižu nedeljama, obavešten je i direktor policije Milorad Veljović, međutim on nije našao za shodno da reaguje ni posle tri dopisa, što možete videti u faksimilima koje objavljujemo! Ivan Ninić, novinar i osnivač NVO Centar za vladavinu prava, je pre tri meseca napadnut ispred svog stana. Još uvek se ne zna ko su bili napadači, ali Ninić pretpostavlja ko stoji iza napada. Istraga još nije dala rezultata! U dužem vremenskom periodu smo dobijali pretnje, koje smo prijavljivali policiji, a shodno tome policija je davala zaštitu. Pretnje su se uvek dešavale kada su novinari i urednici Kurira izveštavali o raznim kriminalnim radnjama u Srbiji i Crnoj Gori. Takođe i sada u ovom slučaju ova konkretna pretnja se dešava nakon izveštavanja novinara Kurira i razotkrivanju nezakonitih, odnosno kriminalnih radnji pojedinaca iz Srbije i Crne Gore. Kao i u ranijim periodima pretnjama prethode i medijski pritisci da gotovo svakodnevno televizija Pink i dnevni list Informer objavljuju niz neistinihith informacija o životu Aleksandra Rodića i porodice Rodić, i poslovanju njegovih kompanija, čime se doprinosi stvaranju atmosfere za linč, odnosno za napad na život.

PRETNJE SMRĆU!

Svojim javnim nastupima pojedini političari iz Srbije i Crne Gore su dali legitimitet hajci koju lažima vode televizija Pink i dnevni list Informer i stvorili atmosferu linča gde je potpuno normalno da neko pomisli da preduzimanje radnji koje ugrožavaju bezbednost Aleksandra Rodića, njegove porodice i zaposlenih u "Adria mediji" ustvari štite tako Srbiju i Crnu Goru!

Informer stavio metu na čelo Aleksandru Rodiću

Dnevne novine Informer su objavile tekst sa ličnim podacima Aleksandra Rodića, kao i podacima članova porodice Rodić sa adresama stanovanja, matičnim brojevima, a pored toga što smo javno dan pre toga objavili na sajtu i dnevnim novinama Kurir da smo dobili pretnje smrću i da smo se obratili državnim organima za zaštitu.

Više je nego jasno to da je dnevni list Informer direktno ugrozio bezbednost porodice Rodić i novinara Kurira i stoga je neophodno utvrditi kako su došli do ličnih podataka i podataka članova porodice Rodić i zašto su to baš danas objavili iako su znali da nam je ugrožena bezbednost.

STOP CENZURI! ALEKSANDAR RODIĆ: Vučiću, prekini pritisak na medije!

IVAN NINIĆ: Ubeđen sam da su najbliži saradnici premijera naručili napad na mene

VUKAŠIN OBRADOVIĆ PREDSEDNIK NUNS-A Vlada Srbije i Aleksandar Vučić treba da prihvate kritiku medija

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DOPISI DIREKTORU POLICIJE MILORADU VELJOVIĆU KOJI NE REAGUJE NI POSLE 3 OBAVEŠTENJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja