CRNOGORSKI MEDIJI: Državni udar ili sluđivanje Srbije!
Foto: Stefan Jokić

Podgoričke Vijesti

CRNOGORSKI MEDIJI: Državni udar ili sluđivanje Srbije!

Društvo -
Srpski premijer Aleksandar Vučić dobrovoljno se juče podvrgao ispitivanju na poligrafu o navodima dnevnog lista „Kurir “ da je učestvovao u iznudi i ucjenama bivšeg direktora tog lista Aleksandra Kornica, a ministar policije Nebojša Stefanović rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da je Vučić prošao poligrafsko ispitivanje.

Policija će sprovesti „detaljnu i brzu istragu”, koja će pokazati „ko je i sa kakvim ciljem organizovao širenje laži protiv premijera i pokušaj destabilizacije zemlje“, kazao je Stefanović na konferenciji za novinare, okružen pripadnicima različitih policijskih specijalnih jedinica.

Uprkos tome što je konferencija za novinare izazvala veliko interesovanje, nijedan novinar nije uputio pitanje ministru, pišu podgoričke Vijesti.

U jučerašnjem izdanju "Kurira“ objavljeni su navodi iz krivične prijave koju je Višem javnom tužilaštvu podneo Aleksandar Kornic, nekadašnji direktor „Kurira“, u kojoj tvrdi da su srpski premijer, njegov brat Andrej Vučić, glavni i odgovorni urednik „Informera“ Dragan Vučićević, i direktor tog lista Damir Dragić pokušali da ga nagovore i primoraju da lažno optuži vlasnika „Kurira“ Aleksandra Rodića.

Kornic je prijavu podnio protiv Vučićevića i Dragića, koje optužuje za prinudu, povredu slobode govora i podstrekivanje na krivično djelo zloupotreba povjerenja. On tvrdi da su ga Vučićević, Dragić, Andrej Vučić i premijer lično prije dvadeset dana odveli u podrum jedne kafane u Zemunu i tražili od njega da lažno optuži Rodića. Kornic u prijavi navodi i da su mu „zauzvrat nudili položaj u Srpskoj naprednoj stranci, te da će mu pomoći u svemu što mu bude potrebno”. Ministar Stefanović je juče nakon poligrafskog ispitivanja Aleksandra Vučića, kazao da je on na pitanja da li je ikada sreo Kornica, da li mu je ikada nudio novac, stranačku funkciju ili bilo šta drugo da bi lažno optužio nekoga odgovorio sa „ne“ i da je detektor laži pokazao da premijer govori istinu. Stefanović je istakao da premijer nikada nije sreo Kornica, niti je ikada sedeo sa njim bilo gde, „a ponajmanje u kafani“, budući da je on „čovek koji retko ide u kafane, čak i sa porodicom je retko u restoranu“. Ministar policije je sinoć u izjavi za RTS kazao da se Kornic pojavio u policiji gde je saslušan, ali da je odbio poligrafsko ispitivanje. Stefanović je naveo da je premijer pokazao da je običan građanin Srbije, da se odazvao i podvrgao ispitivanju na detektoru laži i dokazao da su mu istina i pravda preči od bilo kakve funkcije. On je poručio da će policija pokazati da je Srbija pravna država kojom neće vladati kriminalci, kao i da je Srpska policija privela juče Sinišu Milića, bivšeg pripadnika specijalnih policijskih snaga, koji je kako je kazao Stefanović, osam puta tokom 24 sata zatečen kako nadgleda porodični dom kuće premijera Aleksandra Vučića. Stefanović je naveo da je Milić bivši pripadnik policije Republike Srpske i bivši pripadnik policije Srbije, koji je u vezi sa barsko-budvanskom krimnalnom grupom.

Milić je 1973. rođen u Šehovićima u BiH sa stalnim prebivali štem u Beogradu."On je zatečen osam puta u blizini doma Vučića i posle privođenja više puta je promenio iskaz. Prilikom privođenja bio je u vozilu marke „audi A8“, a poslednji put je rekao da to radi za nečiji račun. U toku je intenzivna policijska akcija, s ciljem da se to rasvetli. Maksimalno su pojačane mere bezbednosti zbog ozbiljnosti situacije i za premijera i druge državne funkcionere za koje se smatra da mogu biti ugroženi. Kada pripadnik jedne tako ozbiljne kriminalne grupe osam puta za 24 sata bude zatečen kod premijerovog doma, onda je jasno da to ne radi iz dobrih namera“, rekao je Stefanović, napominjući da će istragom biti utvrđeni motivi.Milić je bio je pripadnik policije RS i srpskog SAJ-a do 2009, nakon čega je p re šao u agenciju koja se bavi obezbeđenjem lica, a između ostalog je bio i pripadnik obezbjeđenja Luke Đurovića. Đurović je stradao u saobraćajnom udesu 2013. godine na samom izlazu iz tunela Vrmac u Kotoru. Crnogorska policija je krajem avgusta 2013. uhapsila Milića, dok je radio kao lični telohranitelj Đurovića, proterala ga i i izrekla mu meru zabrane ulaska u Crnu Goru u narednih godinu dana.Vasić: Organizovani cirkus kako bi izazvali paniku i histerijuPovodom policijskog saslušanja Aleksandra Vučića, te tvrdnji koje iznosi najviši zvaničnici da Srbiji prijeti državni udar, novinar Miloš Vasić u komentaru za Radio Slobodna Evropa kaže da se radi o „organizovanom cirkusu“ čiji krajnji ishod znaju samo „spin doktori vlasti, koji podgrevaju ovu priču svako malo obnavaljajući moralnu paniku“.„To je organizovana priča na vučićevićevsku temu državnog udara koju on ponavlja, kako je Zoran Kesić podsetio u svojoj poslednjoj emisiji, negde od oktobra 2014. godine.

"Sad će državni udar", "Samo što nije državni udar", "Udri bandu".... Pravo da vam kažem u jednom trenutku sam očekivao da će u nedjelju popodne da se proglasi vanredno stanje i da sve nas lepo pohapse, pa ćemo posle da vidimo šta je to bilo“, navodi Vasić. Vasić je kazao da Vučićev SNS ima običaj „da diže moralnu paniku i histeriju čisto da se mi ne opustimo“.

"To je jedno podgrejavanje panike i podgrejavanje onoga što bi Ratko Mladić nazvao raspamećivanjem stanovništva “, kazao je Vasić.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja