UŽAS: Dečak (4) umro pošto su mu lekari stavili ruku u gips!

Roditelji krive lekare za smrt deteta

UŽAS: Dečak (4) umro pošto su mu lekari stavili ruku u gips!

Društvo -
Aleksandar Adamović (4) preminuo pet dana pošto je pao i nakon što su ga doktori iz Tiršove otpustili s konstatacijom da je nagnječio lakat. Dete prestalo da diše dok ga je otac ponovo vodio u bolnicu

LAZAREVAC - Dečak Aleksandar Adamović (4), iz sela Županjac pored Lazarevca, preminuo je u ponedeljak, nakon što je pet dana ranije povredio ruku, a njegovi roditelji tvrde da bi mališan bio živ da su lekari u Tiršovoj na vreme uspostavili tačnu dijagnozu.Majka Dragana Miljanić (28) i otac Dejan Adamović (37) plaču grleći mali beli sanduk u kome se nalazi njihovo dete.- Ostali smo bez sina, nema više našeg Aleksandra! Šta da radimo?! Do pre neki dan igrao se u dvorištu, a sad evo ga u mrtvačkom sanduku. Umro nam je na rukama, mada su nam doktori rekli da ne brinemo. Trebalo je da mu u subotu skinu gips, ali se njegov život u ponedeljak samo ugasio - jaukala je dečakova majka Dragana.

Otok bio sve većiPrema rečima roditelja pokojnog Aleksandra, njihovo dete je u prošlu sredu, pet dana pred smrt, igrajući se u dvorištu ispred kuće palo i povredilo ruku.- Malo se zaplakao, ali se brzo smirio i legao da spava. Probudio se posle oko 15 minuta žaleći se na bolove. Ruka mu je otekla pa smo ga ujutru odvezli u Dom zdravlja - kroz suze priča Dragana.Zbog velikog otoka pedijatar iz Lazarevca uputila je Aleksandra u dečju bolnicu u Tiršovoj, gde je primljen u četvrtak po podne. Kako navode nesrećni roditelji, lekari u Tiršovoj su uradili snimak ruke, ali nisu mogli da se slože da li je u pitanju teža ili lakša povreda. Odlučili su da detetu ruku stave u gips i zakažu kontrolu za dva dana.- U petak se otok povećao. U subotu na kontrolnom pregledu doktori su snimili ruku i zaključili da je stanje mnogo bolje. Prepisali su mu lekove za umirenje bolova, a za otok konstatovali da je očekivana pojava. Trebalo je da ponovo dođemo na kontrolu u utorak, ali... - suze prekidaju Dejanovu ispovest.Dan posle kontrole mališanovo stanje naglo se pogoršalo. Nije mogao da hoda, bio je pospan i odbijao je hranu. U ponedeljak ujutru pao je u nesvest. Na putu do bolnice otac mu je davao veštačko disanje, ali bilo je uzalud.

Ispratio sina... Otac Dejan pored sanduka
Ispratio sina... Otac Dejan pored sanduka

Rezultati za dva meseca- Znao sam da nešto nije u redu kad su mi u Hitnoj rekli da napustim ordinaciju. Posle nekog vremena odande je izašao doktor i tiho rekao: „Primite moje saučešće!“ Da su ga detaljno pregledali, naš sin bi sada bio živ - kroz suze kaže Dejan i dodaje da mu je prilikom preuzimanja tela pokojnog sina jedan patolog ostavio broj telefona, uz napomenu da će prvi rezultati obdukcije biti poznati tek za dva meseca.

Selo ispratilo dečakaI SESTRICE OŽALILE POKOJNOG BRATAU prisustvu familije i velikog broja meštana juče je sahranjen četvorogodišnji Aleksandar Adamović. Pored majke i oca, odmah iza sanduka išle su i njegove dve sestre, osmogodišnja Teodora i dve godine starija Slađana. Ožalošćena porodica omiljena je u selu, a posebno Dejan, koji je poznat po svom poštenju. Majka pokojnog Aleksandra, Dragana, nije zaposlena a porodica se izdržava isključivo od četiri hektara zemlje, koju sam obrađuje Dejan.

Tiršova izdala kratko saopštenjeNAKON KONTROLE NISMO IMALI UVID U NJEGOVO STANJEU saopštenju dečje Univerzitetske klinike u Tiršovoj stoji da je dečak A. A. u dva navrata primljen u ovu ustanovu.- Pregledi su obavljeni 26. i 28. novembra, kada je zakazana nova kontrola za 1. decembar. Nakon kontrole od 28. novembra lekari iz Tiršove nisu imali uvid u dečakovo zdravstveno stanje - saopštili su sa ove klinike.Mališan je primljen u lazarevački dom zdravlja u ponedeljak, kada je ustanovljena njegova smrt. Kako smo nezvanično saznali, dete je bilo mrtvo kada je primljeno na odeljenje hitne službe. Načelnica Doma zdravlja nije želela da daje izjave ovim povodom, a nadležni iz Ministarstva zdravlja nisu odgovorili na pitanja koji smo im poslali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track