POSLE NAPADA NA ONKOLOGIJI: Dragi naši pacijenti, udarajte dokle god u vama ima čojstva i junaštva!
Foto: Shutterstock

Otvoreno pismo medicinskih sestara i tehničara Srbije

POSLE NAPADA NA ONKOLOGIJI: Dragi naši pacijenti, udarajte dokle god u vama ima čojstva i junaštva!

Društvo -
BEOGRAD - Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije (SMSTS) uputio je posle incidenta na beogradskoj klinici za onkologiju, gde je sin pacijentkinje fizički napao medicinsku sestru, otvoreno pismo javnosti u Srbiji.

Pismo prenosimo u celosti:

Kako započeti ovo obraćanje, a ne omašiti temu. Obraćamo se prvo pacijentima koji očigledno nemaju potrebna saznanja o tome koliko i šta rade ovi marginizovani, nebitni “rudari” zaposleni u “rudnicima” zvanim zdravstvene ustanove Srbije.

E, pa dragi naši pacijenti udarajte dokle god u vama ima čojstva i junaštva, kada god naletite na neku medicinsku sestru, tehničara, jer oni su najveći krivci što su gužve ogromne, što ih nema dovoljno i što svako od njih radi za još dve medicinske sestre, što su zatrpane novim i novim procedurama i što im vi niste u prvom planu.

I krivi smo zato što smo pristali da radimo za sto osamdeset devet dinara po satu, a da ako hoćemo da budemo pristojne, uredne, izfrizirane, tom istom frizeru za 15 minuta platimo četristo dinara, ili da rad rudara u belom mantilu ne treba plaćati nikako, dok nas potiho ne istrebite, a naša mesta ne zauzmu ti isti frizeri, trgovci, limari koji vrlo efikasno i predano uz pomoć države rade na tome da dobiju diplome i popune radna mesta sa kojih ćete nas vi premlaćivanjem oterati, saopštio je Sindikat na svojoj veb stranici.

Ovo malo nas što pretekne i preživi batinanje i ne ode put Nemačke, Švedske ili drugih zemalja gde vladaju neki drugi principi i gde se humani rad vrednuje drugačije.

Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije (SMSTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track