VARALI DECU ZA IZLETE: Direktor uzimao pare za obilazak Kalemegdana!
Foto: Zorana

Muljanje u školi

VARALI DECU ZA IZLETE: Direktor uzimao pare za obilazak Kalemegdana!

Društvo -
OŠ „14. oktobar“, s Dušanom Mikićem na čelu, organizovala posete Beogradskoj tvrđavi i pozorištu u koje nije vodila učenike

BEOGRAD - Dušan Mikić smenjen je s mesta direktora OŠ „14. oktobar“ u Bariču nakon što je gradska prosvetna inspekcija utvrdila da su u ovoj školi nezakonito organizovali poludnevne izlete za đake, kojima su čak ugrožavali i bezbednost dece.Naime, izleti su organizovani na divlje, mimo godišnjeg plana rada škole, a roditelji za uplaćeni novac nisu dobili priznanice ni od učitelja ni od škole. Tehnička ispravnost autobusa koji su prevozili mališane nije bila proverena, iako je to obavezno po zakonu, a deca su čak nepropisno i vožena, tako što je po troje-četvoro njih sedelo na dva sedišta.

U pitanju su najmlađi osnovci, od prvog do četvrtog razreda, a izleti su organizovani u drugom polugodištu ove godine.

- Pravi šok usledio je kad se ispostavilo da deca čak nisu ni posetila ono što je škola navela u odgovoru inspekciji. Izlet koji su roditelji platili 1.000 dinara podrazumevao je posetu Kalemegdanskoj tvrđavi i pozorištu Akademija 28, a kad je radi provere kontaktirano s pozorištem, otkriveno je da đaci tu uopšte nisu ni dolazili i da je škola prevarila i decu i roditelje - priča izvor Kurira iz ove škole.U dopisu Akademije 28, u koji je Kurir imao uvid, navodi se čak da se oni ne bave prodajom grupnih karata za predstave za učenike osnovnih škola i da u terminu kad je izlet održan, 30. aprila, nisu imali nikakve programe.

Dušan Mikić je kao direktor škole trebalo da se pobrine da svi propisi u organizaciji budu ispoštovani, zaključuje se u izveštaju inspekcije. Iako smo bivšeg direktora pokušali da dobijemo u školi, sadašnja direktorka odgovorila nam je da je smenjen 26. avgusta i da ne zna njegov telefon.

- Znam da je smenjen zbog nekih nepravilnosti u organizovanju izleta, ali nisu mi poznati detalji i ne bih volela da komentarišem kolegin rad.(M. L.)

Miroslav ČučkovićODGOVORNI ĆE BITI KAŽNJENIMiroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, kojoj pripada i OŠ „14. oktobar“, kaže da je upoznat s malverzacijama u ovoj školi, ali i da su preduzete sve mere da odgovorni budu kažnjeni.- Svi koji su odgovorni biće sankcionisani. U školu je upućena i budžetska inspekcija da proveri kako je trošen novac - odgovara Čučković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track