IVAN NINIĆ: Ovo je još jedan dokaz koliko je pravosuđe u Srbiji politizovano!
Foto: Damir Dervišagić

Pritisak vlasti na Kurir

IVAN NINIĆ: Ovo je još jedan dokaz koliko je pravosuđe u Srbiji politizovano!

Društvo -
Glavni urednik Kurira Milan Lađević pozvan je danas na saslušanje, samo zato što je naš list objavljivao kritičke tekstove o pojedinim potezima vladajuće garniture

Ivan Ninić, izvršni direktor NVO Centar za vladavinu prava, kaže da je čudno da javni tužilac ovih dana čita samo Kurir i pravi podelu na podobne i nepodobne medije i novinare.

"Za sve to vreme samo se jednim pretećim saopštenjem oglašava Republički javni tužilac u čijoj nadležnosti je ova tema. I to je još jedan dokaz koliko je pravosuđe u Srbiji politizovano i podređeno izvršnoj vlasti. Vlast perfidno poručuje uredniku Kurira da niko nije jači od države. Zato je važan sud javnosti i vaša dužnost je da objavite tekst izjave koju Lađević bude dao u policiji. Takođe, smatram da je opravdana potreba javnosti da zna da li su saslušani svi akteri iz krivične prijave Aleksandra Kornica s obzirom da je slučaj otvoren i zatvoren za manje od deset dana", rekao je Ninić.

Podsetimo, glavni urednik Kurira biće saslušan danas u 12 časova, u Upravi kriminalističke policije zbog navodnog izazivanje panike i nereda.

Ovo je samo još jedan u nizu pritisaka i zastrašivanja radnika u Kuriru i celoj Adrija medija grupi koja zapošljava više od 700 ljudi.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track