Najnovije vesti

NASTAVAK BRUTALNOG PRITISKA VLASTI: Na saslušanje pozvan i vlasnik Kurira Aleksandar Rodić!
Foto: Kurir

Skandal

NASTAVAK BRUTALNOG PRITISKA VLASTI: Na saslušanje pozvan i vlasnik Kurira Aleksandar Rodić!

Društvo
00:00h
BEOGRAD - Posle glavnog urednika Kurira, na saslušanje je, zbog objavljivanja kritičkih tekstova o Vladi, pozvan i vlasnik Adrija medija grupe Aleksandar Rodić.

Rodić daje izjavu od 14 časova, u sedištu Uprave kriminalitičke policije zbog navodnog izazivanje panike i nereda. Time se  nastavljaju nečuveni pritisci vladajuće garniture na Kurir, pokušavajući da nas zastraše i spreče u objavljivanju kritičkih tekstova o brojnim malverzacijama ministara, visokih funkcionera i lica koja su sa njima povezana.

Ovakvim pritiscima, na najbrutalniji način pokušava se kriminalizovanje vlasnika Adrija medija grupe Aleksandra Rodića, kao i svih novinara naše medijske kuće. To nas, međutim, neće sprečiti da se i dalje bavimo istraživačkim novinarstvom, poštujući sve standarde novinarske profesije, kao i sve zakone.

Ovakvi pritisci vlasti neće nas uplašiti da kritikujemo sve loše poteze ove ili bilo koje druge vlade i sve negativne pojave u srpskom društvu.

Režim je, izgleda, zaboravio da je prošlo vreme kada su se novinari privodili i saslušavali zbog verbalnog delikta, kao i to da se kleveta pre tri godine, u skladu sa evropskim zakonima, ukinuta kao krivično delo.

U Srbiji je postalo više nego očigledno da bilo koji medij koji se drzne da izrekne kritiku na račun vladajuće garniture momentalno bude satanizovan u režimskim medijima i zastrašivan saslušanjima u policiji zbog izvršenja navodnih krivičnih dela.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...