LAĐEVIĆ POSLE SASLUŠANJA U POLICIJI: Zastrašivanje neće proći
Foto: Zorana Jevtić

Pritisak na medije

LAĐEVIĆ POSLE SASLUŠANJA U POLICIJI: Zastrašivanje neće proći

Društvo -
Milan Lađević, glavni urednik Kurira, kaže da su saslušanja klasičan pritsak na naš dnevni list i slobodu govora zbog profesionalnog izveštavanja, pre svega kritike vlasti.

- Prvo, neobično je to što su me za krivično delo izazivanje panike i nereda više od tri sata saslušavali pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) koji se kao što im naziv i sam govori bave mnogo ozbiljnijim temama od pisanja medija. Zanimalo je ih ko donosi odluke u Kuriru i kako je došlo do objavljivanja teksta, tačnije krivične prijave Aleksandra Kornica protiv Dragana J. Vučićevića i Damira Dragića.

Objasnio sam da je tekst napisan u skladu sa zakonom o javnom informisanju poštujući novinarske kodekse. Da smo pre objavljivanja članka imali audio snimak Vučićevića i Kornica gde on potvrđuje da su u dobrim odnosima i delove krivične prijave. Zatim, poruke Vučićevića u kojima navodi da mu je Kornic izneo optužbe o Rodiću pred tri svedoka kao i da je sam u svojim tekstovima indirektno potvrđivao da je bilo sastanaka. Takođe, naveo sam da smo pozvali sve pomenute učesnike krivične prijave - kaže Lađević i dodaje da je ovo klasično zastrašivanje medija, ali da to sigurno neće uplašiti ni njega, ni zaposlene u Kuriru i da će samo dati podstreka da Kurir bude još bolji.

SKANDALOZAN PRITISAK VLASTI NA MEDIJE: Glavni urednik Kurira pozvan na saslušanje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track