ISPOVEST ADVOKATICE: Ispravljanje bora uništilo mi je život

Podnela prijavu protiv doktorke

ISPOVEST ADVOKATICE: Ispravljanje bora uništilo mi je život

Društvo -
Stomatolog Vesna Petrović mi je umesto hijaluronskih filera bore na licu popunila materijom koja nije prirodna. Pojavile su mi se izrasline koje sam morala da operišem, priča Aleksandra P. (40)

BEOGRAD - Aleksandra P. (40), advokat iz Beograda, podnela je krivičnu prijavu protiv Vesne Petrović, doktora stomatologa, zbog prevare, ali i zbog toga što joj je intervencijom koja je trebalo da bude rutinska uništila život!Doktorka Vesna Petrović je od juna do septembra 2012. u nekoliko navrata u svojoj klinici „Albina“ Aleksandri P. ispravljala površinske bore na čelu, između obrva i u korenu nosa.- Kada sam otišla na kozmetički tretman, doktorka mi je rekla da mi ubrizgava filere hijalurona, koji je prirodni materijal. Međutim, još tada sam između obrva primetila dve kuglice veličine pirinča - priča za Kurir Aleksandra P.

Ovde je pronašla pomoć... Vojno-medicinska akademija
Ovde je pronašla pomoć... Vojno-medicinska akademija

Nestručna

Dve godine kasnije, posle porođaja, preko noći joj se život potpuno zakomplikovao. Na mestima gde su ubrizgavani fileri pojavile su se tvrde izrasline.- Prvo sam pozvala doktorku koja mi je stavila filere. Preporučila mi je kremu, ali pošto nije bilo nikakvih rezultata, sećam se da sam otišla kod nje i da mi je rekla: „Mnogo je gore nego što sam mislila.“ Kada sam shvatila da doktorka nije dovoljno stručna da mi pomogne, obratila sam se lekarima u Kliničkom centru Srbije, a zatim i na Vojnomedicinskoj akademiji - priča Aleksandra P. kroz kakvu je agoniju prolazila dok joj je beba imala samo nekoliko meseci.- Beba je imala tek tri meseca kada sam morala da prestanem da je dojim zbog terapija koje su mi lekari prepisali kako bi se otoci na licu ublažili - kaže on.U narednim mesecima do danas lekari su na njenom licu izveli čak šest operacija i tu nije kraj.- Lekari smatraju da će ih biti još. Ostali su i ožiljci na mestima na kojima su morali da izvlače ono što je trebalo da bude hijaluron, a što je, sudeći prema nalazima, najverovatnije bio neki drugi materijal koji nije prirodan - objašnjava naša sagovornica.Zatvorena klinikaDoktorku je prijavila i zdravstvenoj inspekciji, koja je inicirala pokretanje prekršajnog postupka. To, međutim, nije velika satisfakcija, naročito jer je doktorka zatvorila kliniku „Albina“ i radi u „Antiejdžing edukativnom centru“.- Zbog lekova koje pijem ne smem da razmišljam o drugoj trudnoći. Osim toga, lek je jak i zbog njega imam problem s kilažom i želucem. I dalje pijem lek protiv crvenila lica, probiotike, a lekari mi jednom mesečno ubrizgavaju korikosteroide radi smanjenja otoka - objašnjava Aleksandra.Kako kaže, da može da vrati vreme, ne bi joj palo na pamet da ispravlja bore.

Doktorka PetrovićŽAO MI JE, ALI NISAM KRIVADoktorka Vesna Petrović kaže za Kurir da joj je žao zbog svega što se dogodilo Aleksandri P., ali da ona ne snosi nikakvu odgovornost.- Budući da ona tvrdi da je 2012. bila moj pacijent, moram da kažem da se nje iz tog perioda uopšte ne sećam. Sećam se da je tek 2014. došla da se žali na promene koje su nastale. Čak i da sam joj ja ubacila hijaluron 2012, on bi nestao za šest do devet meseci bez ikakvih posledica. Nadam se da će gospođa konačno prestati da me ucenjuje - kaže Vesna Petrović za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track