TASOVAC: Postavljanje satova je bila greška, ali završićemo obnovu muzeja
Foto: Dado Đilas

Kasni rekonstrukcija

TASOVAC: Postavljanje satova je bila greška, ali završićemo obnovu muzeja

Društvo -
Ministar za kulturu i informisanje Ivan Tasovac izjavio je danas da će obnova Narodnog muzeja i Muzeja savremenih umetnosti biti završene tokom 2016. godine i da mu je žao što sve nije urađeno u predviđenom roku.

Tasovac je na sednici Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje, obrazlažući deo predloga budžeta za 2016. godinu koji se tiče njegovog resora, rekao da postoji projektna dokumentacija za oba muzeja i da ima dovoljno sredstava da se završi rekonstrukcija.

On je kazao da prihvata svoju grešku što je dao konkretne rokove i stavio satove koji odbrojavaju koliko ima do kraja rekonstrukcije, dodavši da ti satovi predstavljaju više simbol toga koliko brzo prolazi vreme i koliko je bitno da svi budu fokusirani na svoj posao.

"Ako me pitate da li žalim zbog toga (što je stavio satove), ne žalim. Prosto smo imali hrabrosti da postavimo ciljeve. nismo ih ispunili i to je greška, ali završićemo", rekao je Tasovac.

Narodni muzej ne radi već 12 godina, a Muzej savremenih umetnosti osam godina. Tasovac je početkom februara aktivirao časovnike koji odbrojavaju vreme do završetka obnove i otvaranja muzeja.

Muzej savremene umetnosti trebalo je da bude otvoren 20. oktobra 2015, dok je otvaranje Narodnog muzeja najavljeno za 10. maj 2016. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track