UNS: Besmislene konferencije za novinare bez pitanja

Smena ministra Gašića

UNS: Besmislene konferencije za novinare bez pitanja

Društvo -
BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da je današnja konferencija za novinare ministra odbrane Bratislava Gašića, na kojoj novinarima nije dozvoljeno da postavljaju pitanja, nastavak veoma loše prakse.

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da je današnja konferencija za novinare ministra odbrane Bratislava Gašića, na kojoj novinarima nije dozvoljeno da postavljaju pitanja, nastavak veoma loše prakse.

U saopštenju UNS je naveo da je Gašić je na današnjoj konferenciji pročitao izjavu povodom teške uvrede novinarke Zlatije Labović u Trsteniku i da je pre i posle konferencije novinarima rečeno da ne mogu postavljati pitanja.

"Ovakav postupak ministra Gašića samo je nastavak neprihvatljivog odnosa prema novinarima", naveo je UNS i podsetio da konferencije za novinare služe kako bi novinari dobili odgovor na pitanja u vezi sa temom zbog koje je konferencija sazvana.

UNS je pozvao Vladu i sva ministarstva da ne slede ovakvu praksu jer je ona izvrgavanje smisla i obaveze obraćanja novinarima i javnosti.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je juče da Gašić ne može da ostane ministar odbrane nakon što je uvredio novinarku TV B92.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track