DANIJELA PRVA PRIMILA KUBANSKI LEK: Rak se proširio, vakcina mi daje šansu za život!

Ne predaje se

DANIJELA PRVA PRIMILA KUBANSKI LEK: Rak se proširio, vakcina mi daje šansu za život!

Društvo -
Posle terapije se odlično osećam. Optimista sam iako je kancer prešao iz drugog u četvrti stadijum! Sin od 16 godina me bodri kao odrastao, priča Danijela Biorac Stojanović (45)

BEOGRAD - Pre mesec i po dana doživela sam jedan od najtežih trenutaka.Lekari su mi saopštili da je rak pluća prešao iz drugog u četvrti stadijum. Tek tako. Malo je reći da je bilo strašno. Odmah sam konkurisala za kubansku vakcinu. To je bila nova šansa za život i ja sam je dobila.Ovako za Kurir počinje svoju priču Danijela Biorac Stojanović (45), Beograđanka koja je juče u KBC „Bežanijska kosa“ prva primila kubanski preparat za lečenje adenokarcinoma pluća „cimavaks EGF“. S ovom teškom bolešću bori se oko godinu dana, ali o onome kroz šta je prošla, naročito o hemioterapiji, ne želi da govori.Podrška ćerke- Važno je da se sada dobro osećam. Uzbuđena sam, srećna. Ovu vakcinu primila sam kao i svaku drugu i nemam nikakvih propratnih simptoma. Optimista sam, verujem u najbolje - nasmejana priča Danijela.Vakcinu je, ponosno dodaje, prva primila jer nalazi pokazuju da bi baš na nju ovaj lek mogao da ima odlične efekte. Osmeh ne skida ni zbog šesnaestogodišnjeg sina, koji joj je najveća podrška i koji joj ne dozvoljava da poklekne.- On stalno priča da izgledam odlično, kao da sam zdrava. Ima 16 godina, a bodri me kao odrastao - veselo napominje ova žena samo pola sata nakon primanja kubanske vakcine.Ništa manje nasmejana nije bila ni Beograđanka Snežana Gojić (53), koja je vakcinu primila odmah posle Danijele.- Rak mi je otkriven u septembru. Bio je to strašan šok. Nisam imala nikakve simptome. Ali ćerka i ja zajedno bijemo ovu bitku. Ona je moja potpora i zbog nje ne smem da odustanem - zaključuje Snežana.Samo početakPacijentkinje su pre tri dana primile indukcionu terapiju - jednu vrstu pripreme organizma za davanje kubanskog leka. U klinici na Bežanijskoj kosi vakcinu će primiti ukupno njih devetoro. Pored Danijele i Snežane, koje su juče primile lek, još četvoro pacijenata je na indukcionoj terapiji, dok troje čeka na nju.Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da su kubanske vakcine ozbiljna nada za obolele i da će se efekti ovog leka pomno pratiti.- Ovo je samo početak, nismo krenuli sa većim brojem obolelih, hteli smo da idemo korak po korak i da se prvo svi upoznaju s lekom, procedurama i u zavisnosti od interesovanja i efekata, nastavićemo da radimo - dodao je Lončar.

Kako deluje ovaj lekDODATNIH PET GODINA ŽIVOTAKubanska vakcina ne leči rak, ali usporava njegov rast. Rezultati pokazuju da je veliki broj bolesnika nakon primanja vakcine živeo duže od pet godina, što bi bez tog leka bilo nezamislivo. Vakcina je namenjena pacijentima koji imaju nemikrocelularni rak pluća u poodmakloj, trećoj B ili četvrtoj fazi. Najnoviji rezultati pokazuju da vakcina ima najbolji efekat kod pacijenata koji imaju povišen nivo faktora EGF, odnosno faktora rasta koji izaziva metastaze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track