STRATEGIJA I BUDUĆNOST ALIJANSE: CEAS obeležava Treću beogradsku NATO nedelju
Foto: Zorana Jevtic

Niz događaja

STRATEGIJA I BUDUĆNOST ALIJANSE: CEAS obeležava Treću beogradsku NATO nedelju

Društvo -
Centar za evroatlantske studije (CEAS) iz Beograda organizuje niz događaja u okviru Treće beogradske NATO nedelje, koja se održava od 14. do 18. decembra 2015. godine.

Beogradska NATO nedelja je godišnji program koji CEAS sprovodi, a koji okuplja između 20 i 30 članova omladina parlamentarnih političkih partija, edukujući ih, kao mlade buduće lidere, o NATO i načinima na koje funkcioniše, izazovima sa kojima je NATO suočen, internim i spoljnim, tome šta NATO članstvo znači za zemlje članice, EU ZBOP, transformativnim mogućnostima koje ta dva koncepta imaju za reformu sistema bezbednosti, dinamici odnosa između njih, NATO strateškim ciljevima i budućnosti Alijanse, i drugim sličnim temama.

Sastoji se od događaja koji su otvoreni za javnost, kao i predavanja zatvorenog tipa koja su usmerena isključivo na učesnike NATO nedelje, uključujući posete relevantnim institucijama poput Ministarstva odbrane, Ministarstva spoljnih poslova i Narodne skupštine.

Ove godine, beogradska NATO nedelja sastoji se od dva događaja otvorena za javnost, 14. i 15. decembra. Ovi događaji imaju za cilj javno predstavljanje najnovijih informacija o implementaciji Individualnog akcionog plana partnerstva (IPAP) Srbije sa NATO, obaveza Srbije u okviru IPAP i novih mogućnosti koje on donosi.

(ceas-serbia.org)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track