AMBASADA UKRAJINE:  Granične policije imaju pravo da traže od bilo kojeg državljanina bilo koje doda
Foto: Printscreen

Reagovanje

AMBASADA UKRAJINE: Granične policije imaju pravo da traže od bilo kojeg državljanina bilo koje doda

Društvo -
BEOGRAD - Ambasada Ukrajine tvrdi da ne postoje nikakve sobe za Srbe i nikakvi tajni dokument po kome se hapse svi srpski državljani koji kroče u Ukrajinu.

- U Ukrajini ne postoje nikakvi "tajni dokumenti" usmereni protiv srpskih državljana, niti je naša zemlja planirala da uvede neke ograničavajuće mere, usmrene protiv prijateljskog nama naroda. Postoji zakonodavstvo Ukrajine u kojem je jasno navedeno da organi granične policije, imaju pravo da traže od bilo kojeg državljanina bilo koje dodatne dokumente koji bi detaljno objašnjavali i potvrdili cilj nejegovog putovanja u Ukrajinu, kaže se u sapštenju ambasade Ukrajine u Beogradu, navodi se u reagovanju ambasade Ukrajine.

U ambasadi naglašavaju da se građani Srbije na ukrajinskoj granici ne zadržavaju i da se protiv njih ne primenjuju nikakve diskriminatorne mere.

" Tokom 11 meseci 2015. godine Ukrajinu je posetilo 21.000 građana Srbije. Tokom ovog perioda službenici Državne granične kontrole su zabranili ulazak u Ukrajinu za 64 građana Srbije zbog nevažećih putnih isprava, nepotvrđene svrhe putovanja, nedostatka finasijskih sredstava za boravak u Ukrajini, kršenje pravila tranzita, falsifikovanje državnih pečata..., ističu u ambasadi Ukrajine.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track