USVOJEN PREDLOG KANDIDATA: Srbija dobija nove tužioce, Vukčević odlazi u penziju
Foto: Nebojša Mandić

Spisak u Skupštini

USVOJEN PREDLOG KANDIDATA: Srbija dobija nove tužioce, Vukčević odlazi u penziju

Društvo -
Vlada Srbije je, na osnovu liste kandidata koju je sačinilo Državno veće tužilaca, usvojila predlog kandidata za tužioce,

Spisak sa predlozima poslat je Narodnoj skupštini Srbije, a o parlament bi u toku dana trebalo da se izjasni o njim.

List konstatuje da se najviše prašine u medijima diglo oko izbora tužioca za organizovani kriminal i tužioca za ratne zločine.

Parlament će se izjašnjavati, kad je reč o Tužilaštvu za organizovani kriminal, između Miljka Radisavljevića, aktuelnog tužioca, Mladena Nenadića, advokata, Tomislava Kilibarde, javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu, i Sonje Miličević, zamenika javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Na spisku, kada je reč o Tužilaštvu za ratne zločine su: Snežana Stanojković, zamenik javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, Dejan Terzić, sudija u Apelacionom sudu u Novom Sadu, Đorđe Ostojić, zamenik Republičkog javnog tužioca, Milan Petrović, zamenik Tužioca za ratne zločine, Mioljub Vitorović, zamenik Tužioca za ratne zločine.

Na osnovu liste kandidata koju je vlada prosledila skupštini, vidi se da spisak Državnog veća tužilaca nije promenjen i dodaje da Vladimir Vukčević, dosadašnji tužilac za ratne zločine, ide u penziju.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track