KANCELARIJA ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA: Sloboda izražavanja tema tek poslednjih meseci
Foto: Stefan Jokić

Neophodna puna primena medijskih zakona

KANCELARIJA ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA: Sloboda izražavanja tema tek poslednjih meseci

Društvo -
Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, rekla je da se na problemu slobode izražavanja insistira tek poslednjih meseci, a da se ranije nije spominjalo.

Kako kaže, Vlada punom primenom medijskih zakona radi na uklanjanju ovog problema.

"Vlada radi na punoj primeni medijskih zakona, sankcionisanju govora mržnje i svega onoga što mediji ne bi smeli da primenjuju", rekla je Paunović.

U izveštaju Evropske komisije Romi, LGBT osobe, osobe sa invaliditetom, zaraženi HIV-om i branitelji ljudskih prava navedeni su kao grupe koje su najpodložnije diskriminaciji. Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava kaže da to nije slučaj samo u Srbiji, već da su iste grupe u riziku od diskriminacije i u većini članica Evropske unije.

"Izveštaji poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković pokazuju da postoje problemi, ali i da se na tome dosta radi. Romska udruženja dobijaju novac za antidiskriminacione projekte, podržano je 200 orgnaizacija koje su na lokalnom nivou radile protiv diskriminacije. Radilo se na projektima uvođenja pedagoških asistenata, unapređenjenju zdravstvene zaštite, podrške školovnaju Roma", objašnjava Paunović.

(n1info.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track