NASILJE U OSNOVNOJ ŠKOLI: Pretio je mom sinu na času, a posle mu je polomio ruku
Foto: Zvezdana Gligorijević

OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu

NASILJE U OSNOVNOJ ŠKOLI: Pretio je mom sinu na času, a posle mu je polomio ruku

Društvo -
Nastavnica španskog je samo rekla tom mladiću od 18 godina da ne bije mog S. K. (12) na njenom času i da izađe, šokiran je Mladen Kostić iz Sevojna

UŽICE - Mladen Kostić, otac dečaka S. K. (12), učenika šestog razreda OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu, tvrdi da njegov sin već skoro dve godine neprekidno trpi maltretiranja u školi i da direktor škole Vlade Živanović ne preduzima nikakve mere da bi zaštitio dete.Vrhunac je, kaže, bio kada je jedan mladić od 18 godina upao na čas španskog jezika i pretio S. K., a nekoliko dana kasnije mu i polomio ruku.Uvek ga krive za sve- Moje dete je postalo dežurni krivac u školi. Za sve što se dogodi u školi, direktor krivi njega. Znam da moje dete nije najbolje po ponašanju u školi, ali nije ni najgori, nemoguće da je kriv za sve! - naglašava Mladen.On kaže da otkako je dete pošlo u peti razred neprekidno dolazi kući u modricama i sa ogrebotinama.- Do četvrtog razreda nije imao nekih problema. Možda sam dva do tri puta išao kod učiteljice zbog nekih manjih problema. Ali od kada je pošao u peti razred, stalno ga deca, uglavnom starija, zadirkuju i dobija batine. Od sedamsto dece u školi, uvek krive njega. Uvek ima podlive, modrice po leđima. Nije on cveće, ali nije ni najgori. Kada je na čas upao 18-godišnjak i pretio mom detetu da će da ga bije, nastavnica mu je rekla da izađe i da ga ne tuče na njenom času.

Dete je posle časova uspelo da pobegne kući. Međutim, posle nekoliko dana taj dečko ga je sačekao i uvrnuo mu ruku. Sada mu je ruka u gipsu. Podneli smo krivičnu prijavu, taj je pronađen i nadam se da će biti procesuiran. Od školskog osoblja niko nije reagovao na to. Nije niko reagovao i kada su dete posle dva dana gurnuli s leđa, pa je pao i polomio gips i povredio glavu - veli otac i kaže da ne zna više šta da učini da bi zaštitio svoje dete.On tvrdi da je taj 18-godišnjak brat jedne devojčice koja ide u razred sa S. K. i koja je prvo šutnula njega, a onda ju je on počupao. Mladen naglašava da je više puta razgovarao sa razrednom starešinom, psihologom, pedagogom, direktorom škole, išao je Školsku upravu, stigao do Centra za socijalni rad.

 Stalno u velikim problemima... S. K. (12) sa slomljenom rukom
Stalno u velikim problemima... S. K. (12) sa slomljenom rukom

Pretio mu i director

- Umesto da pomognu mom detetu, oni ga šalju u bolnicu kod psihijatra i doktorka koja ga nije ni pregledala, nego ga je samo pogledala, napisala je dijagnozu i uputila ga u Centar za stacionarno lečenje u Palmotićevoj u Beogradu. Odveo sam dete u bolnicu kod doktora psihijatra koji radi s maloletnicima i on je rekao da je nalaz uredan. Ali to ništa ne vredi direktoru škole, koji je čak i pretio mom sinu da će da ga šamara i još nešto gore - ispričao je otac dečaka.

Direktor školeNE MOŽEMO DA KONTROLIŠEMO KO ULAZIDirektor škole Vlade Živanović kaže da bi prave informacije o slučaju S. K. trebalo da potražimo od Centra za socijalni rad jer je u pitanju maloletno dete.- Što se tiče pretnji koje je S. K. doživeo na času, mi ne možemo da kontrolišemo ko kuca i ulazi na vrata, a ta punoletna osoba je upozorena da ne sme tako da se ponaša. Za navodne pretnje koje sam ja uputio detetu otac je podneo prijavu protiv mene. Formirao sam komisiju da to sve ispita, ali je otac posle povukao prijavu. Može porodica Kostić da priča svoju priču, da traže krivca u meni, u nastavnicima, ali nije sve tako - rekao je Živanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track