ISKLJUČEN POSLE 36 GODINA RADA: DS osuđuje gašenje Radija Zrenjanin
Foto: Dado Đilas

Najstariji radio u Zrenjaninu

ISKLJUČEN POSLE 36 GODINA RADA: DS osuđuje gašenje Radija Zrenjanin

Društvo -
BEOGRAD - Pokrajinski odbor Demokratske stranke i Gradski odbor DS u Zrenjaninu oštro su osudili gašenje Radio Zrenjanina koji je, nakon 36 godina, 19. decembra prestao da emituje program i zatražili od Regulatornog tela za elekronske medije da im vrati dozvolu za emitovanje programa.

"Najstarijoj radio stanici u Zrenjaninu, sa regionalnom dozvolom za emitovanje programa, prepoznatljivoj po direktnim prenosima skupštinskih sednica i emitovanju informativnih sadržaja kako na srpskom, tako i na jezicima nacionalnih manjina, vlast je 'iščupala kablove na predajniku' i onemogućila dalji rad", navodi se u saopštenju.

DS navodi da je taj radio za sugrađane predstavljao izraz multietničnosti i multinacionalnosti Vojvodine, koju Srpska napredna stranka, smatraju, kontinuirano ugrožava, "uprkos navodnim evropskim vrednostima za koje se očigledno samo deklarativno zalaže".

"Zahtevamo da Regulatorno telo za elekronske medije vrati Radiju Zrenjanin dozvolu za emitovanje programa, kako bi očuvali one vrednosti koje smo kroz istoriju negovali, a koje SNS eklatantno potcenjuje, nauštrb građana Vojvodine", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track