(FOTO) MEKALISTER U SKUPŠTINI SRBIJE: Važno da Srbija nastavi istim putem
Foto: TANJUG - Sava Radovanović

Sastanak sa članovima Odbora za evropske integracije

(FOTO) MEKALISTER U SKUPŠTINI SRBIJE: Važno da Srbija nastavi istim putem

Politika -
BEOGRAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister poručio je danas da je važno da Srbija nastavi istim putem tokom 2016. godine dodajući da će Evropski parlament podržati Srbiju na otvaranju ostalih poglavlja.
1 / 4 Foto: TANJUG - Sava Radovanović

Mekalister, koji se sastao sa članovima skupštinskog Odbora za evropske integracije, čestitao je na otvaranju poglavlja 32 i 35 što je ocenio kao uspeh i za Vladu i za Skupštinu Srbije.

U saopštenju parlamenta se navodi da je Mekalister, govoreći o Nacrtu rezolucije o izveštaju o napretku Srbije za 2015. godinu, rekao da očekuje da će Rezolucija biti usvojena u istom opštem pozitivnom tonu i na plenarnom zasedanju Evropskog parlamenta u februaru.

Kada je reč o amandmanima na Nacrt rezolucije, Mekalister je istakao da je njegov posao da radi na što većem broju kompromisa i da će oni biti ostvarivi, ukazavši posebno na značaj sprovođenja ekonomskih reformi, ali i u drugim oblastima značajnim za poboljšanje života građana.

Mekalister je naročito pohvalio postupanje Srbije u aktuelnij migrantskoj krizi, kao i tokom pregovora sa Prištinom, ocenjujući da je taj dijalog doprineo otvaranju poglavlja 35.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track