UTOČIŠTE NA IZBEGLIČKOM PUTU: Otvoren Kutak za decu i majke sa bebama u Adaševcima
Foto: Promo

Pomoć za migrante

UTOČIŠTE NA IZBEGLIČKOM PUTU: Otvoren Kutak za decu i majke sa bebama u Adaševcima

Društvo -
Bojanke, plišane igračke, kutak za dojenje i presvlačenje beba, odeća i obuća samo su neke od stvari koje pruža Kutak za decu i majke sa bebama koji se nalazi u Motelu Adaševci u blizini granice sa Hrvatskom.

Ovaj Kutak uspostavile su međunarodna nevladina organizacija World Vision i UNICEF, uz finansijsku pomoć Evropske unije.

Foto: Promo
Foto: Promo

Deca i majke, naročito one sa malom decom i bebama starim samo nekoliko dana, posebno su ranjive grupe izbeglica i migranata i potrebna im je dodatna podrška. U ovom sigurnom prostoru, deca mogu da se opuste i odmore uz obrazovne -rekreativne aktivnosti koje vode specijalno obučeni timovi World Vision-a, a majke da dobiju informacije i savete o ishrani svoje dece, higijeni i bezbednosti.

Svaki dan hiljade izbeglica prelaze u Srbiju, a nekoliko stotina čeka ponekad i do 15 sati da bi se ukrcali na voz za Hrvatsku.

Dečiji kutak svakog dana pruža utočište i mesto za odmor za oko dece i majki sa bebama, gde majke mogu da nahrane i persvuku decu, a deca da se odmore i odspavaju pre nego što nastave iscrpljujuće putovanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track