UNS: Vlada treba da prepusti medije novinarima

Podeliti besplatne akcije do Nove godine

UNS: Vlada treba da prepusti medije novinarima

Društvo -
Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je Skupština tog udruženja zatražila od Vlade Srbije da do Nove godine ispuni odredbe Zakona o javnom informisanju i medijima kojima se garantuje podela besplatnih akcija zaposlenima u medijima.

"Ukoliko neodgovorni činovnici u vlasti nastave da krše Zakon o javnom informisanju i medijima, UNS traži da ministar kulture i javnog informisanja Ivan Tasovac i državni sekretar Saša Mirković podnesu ostavku jer su u ime Vlade obećali UNS-u da će zaposleni u medijima dobiti besplatne akcije", navodi se u saopštenju UNS.

UNS je dodao da smatra neozbiljnim i neodgovornim obrazloženje Ministarstva kulture i Ministarstva privrede da je zapravo Agencija za privatizaciju, koja se gasi, kriva što se ne poštuje Zakon o informisanju i medijima.

Udruženje je upozorilo i "Vladu Srbije i Evropsku uniju, koja je veoma uticala na donošenje medijskih zakona, da bi dvadesetak medija moglo biti ugašeno zbog nepoštovanja ove zakonske odredbe, čime će se ionako očajan položaj novinara dodatno pogoršati".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track