Napravili smo hamer

Napravili smo hamer

Društvo -
U „Zastava kamionima” predstavljeno vozilo za prevoz ljudi, tereta i saniteta

KRAGUJEVAC - Izvozićemo domaći „hamer”.Novo terensko vozilo, popularno prozvano „srpski hamer”, koje služi za prevoz ljudi, tereta i saniteta, svečano je predstavljeno u fabrici „Zastava kamioni”. Prostorije fabrike obišao je ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji je izrazio nadu da će ovo terensko, neborbeno vozilo naći primenu u Vojsci Srbije.

- Ovo vozilo je rezultat rada stručnjaka „Zastava kamiona” i Vojno-tehničkog instituta i predstavlja želju da nastavimo sa opremanjem vojske domaćim proizvodima. Time podstičemo proizvodnju robe za potrebe vojske, ali i za izvoz, u našoj zemlji - rekao je Šutanovac.

S ministrom je u obilasku fabrika bio i ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović, koji je najavio da će za nekoliko sedmica predstavnici američke kompanije AMG, koja proizvodi „hamer”, posetiti „Zastava kamione”.

- Ta fabrika u Evropi ili na Bliskom istoku traži partnera s kojim bi sklapala nova vozila i remontovala stara. Razlog za to je velika prodaja vozila i problem s njihovim održavanjem i remontom u iračkoj i avganistanskoj vojsci - naveo je Petrović.

Iz te kompanije, inače, treba da stigne 21 „hamer” za potrebe Vojske Srbije.

KARAKTERISTIKE

Nosivost: 1,4 tone

Dužina: 5,05 metara

Širina: 2,1 metar

Maksimalna snaga: 130 KS

CENA: 38.000 evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track