MILOSAVLJEVIĆ SE SUMNJIČI ZA MILIJARDU: Evo zbog čega je privedeno 80 osoba!
Foto: Kurir

Privedeno 80 osoba zbog kriminala i korupcije

MILOSAVLJEVIĆ SE SUMNJIČI ZA MILIJARDU: Evo zbog čega je privedeno 80 osoba!

Društvo -
Zbog sumnje da su proneverili više od 100 miliona evra, privedeni i nekadašnja Dačićeva savetnica Mila Jezdimirović, bivša direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković, Željko Žunić, pokrajinski sekretar Zoran Radoman...

BEOGRAD - Bivši ministar poljoprivrede i član DS Slobodan Milosavljević uhapšen je u subotu zajedno sa 80 osoba u akciji policije „Rezač“ zbog sumnje da su oštetili državu za više od 100 miliona evra. Još 39 ljudi obuhvaćeno je krivičnim prijavama, ali nije uhapšeno, dok je četvoro u bekstvu.

Osim njega, zbog raznih malverzacija privedeni su i nekadašnja savetnica Ivice Dačića Milenka Mila Jezdimirović, bivša direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković, pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman, predsednik UO FK Vojvodina Zoran Šćepanović, biznismen Željko Žunić...

Advokat Vladan Jevtić juče se nakratko video s Milosavljevićem, koji je uhapšen u porodičnom domu.- Dobro se oseća. Uhapšen je oko šest sati ujutro kod kuće, gde je bio s porodicom - rekao je Jevtić.Kako saznajemo, Milosavljević je već u petak uveče saznao da će biti uhapšen.- On je u petak vidno neraspoložen napustio jedan beogradski restoran. Tamo se sastao s prijateljima koji su mu rekli šta mu se sprema - otkrio je Kuriru izvor blizak Milosavljeviću.

Slobodan Milosavljević, bivši ministarMULJAO SA HEKTARIMABivši ministar poljoprivrede se, zajedno sa saradnicima, sumnjiči da je pribavio imovinsku korist privredom društvu „Maksim ko.“ u iznosu od 1,04 milijarde dinara time što je zaključio ugovor o zameni poljoprivrednog zemljišta. On je, kako se navodi u saopštenju MUP, zaključio ugovor o zameni poljoprivrednog zemljišta s privrednim društvom „Maksim ko.“ na osnovu kojeg je Ministarstvo poljoprivrede ustupilo zemljište u državnoj svojini čija je tržišna vrednost milijardu i 54 miliona dinara za zemljište privrednog društva „Maksim ko.“ vrednosti 13.612.063,00 dinara.Milosavljević je tri puta bio ministar - dva puta trgovine i jednom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. DRI je protiv Milosavljevića svojevremeno podnela prekršajnu prijavu za nenamensko trošenje novca iz republičkog budžeta za 2008. godinu.

Zoran Radoman, pokrajinski sekretar za finansije

ŠUROVAO S MILOSAVLJEVIĆEMSumnjiči se da je kao direktor Regionalnog centra Novi Sad zajedno sa Slobodanom Milosavljevićem oštetio državu za 1,04 milijarde dinara.Radoman trenutno vrši funkciju Sekretara za finansije u Vladi Vojvodine. Na ovo mesto došao je iz Poreske uprave, gde je od 2004. godine bio direktor njenog organizacionog dela - Regionalnog centra Novi Sad. Označen je kao blizak saradnik lidera DS Bojana Pajtića.

Zoran Šćepanović, predsednik UO FK Vojvodina

I ČANKOV DRUG PETLJAO SA ZEMLJIŠTEMPredsednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Vojvodina i vlasnik marketinške agencije „Maksim i ko.“ našao se na istoj optužnici kao i bivši ministar Slobodan Milosavljević i pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman. Blizak je lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku.

Zorana Marković, bivša direktorka Agencije za borbu protiv korupcije

SUMNJIVE NEKRETNINEBivša direktorka Agencije za borbu protiv korupcije sumnjiči se da je zajedno sa saradnicima prodajom nekretnine u Ulici carice Milice protivpravno pribavila imovinsku korist preduzeću „Srbijaprojekt“ i njegovim vlasnicima u iznosu od 44.426.921,10 dinara.

Mila Jezdimirović, bivša direktorka „Dunav osiguranja“

OŠTETILA „DUNAV OSIGURANJE“Bivša direktorka „Dunav osiguranja“ i nekadašnja savetnica šefa diplomatije Ivice Dačića osumnjičena je da je sa saradnicima oštetila kompaniju za 305.057.236,38 dinara. Ona je, kako navodi MUP, firminim novcem kupovala korporativne obveznice privrednih društava „M-B Pelikan“, „Vitro grup“ i „WEG tehnolodži“ od po 60 miliona dinara i „Europolis 011“ od 110 miliona dinara. Određeno joj je policijsko zadržavanje.

Željko Žunić, biznismen

OROBIO BANKESumnjiči se da je zajedno sa saradnicima oštetio Alfa banku i Vojvođansku banku za iznos od oko 580 miliona dinara i da su pribavili protivpravnu imovinsku korist privrednom društvu „Beohemija d.o.o. Beograd“. Žunić je vlasnik poslovnog sistema „Beohemija“, koji obuhvata nekoliko fabrika i preduzeća. Žuniću je određeno policijsko zadržavanje, a on se branio ćutanjem.

I ONI SU UHAPŠENI U AKCIJI „REZAČ“Radoslav Vujačić, bivši direktor „Azotare Pančevo“Ljiljana Matović, načelnica Direkcije za imovinu RSMihajlo Grujić, bivši zamenik direktora „Azotare Pančevo“Nenad Komatina, sekretar za urbanizam BeogradaDušan Protić, bivši pomoćnik ministra trgovineDobrivoje Sudžum, bivši pomoćnik MilosavljevićaRadmila Spasić, predsednik UO „Delta investmenta“Irmenji Ferenc, bivši predsednik opštine AdaBilicki Zoltan, predsednik opštine AdaDejan Čokić, bivši predsednik opštine MladenovacMiroslav Dunjić, pomoćnik sekretara za poljoprivredu VojvodinaRođeni brat Miroslava VasinaJovan Keravica

OŠTEĆENIVlada SrbijeAP VojvodinaGrad BeogradŽelezara SmederevoRepublička direkcija za imovinuDunav osiguranjeMinistarstvo poljoprivredeAgencija za borbu protiv korupcije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track