(FOTO) PROTEST POLICIJE: Zaposleni u MUP i ostali građani ispred Palate Srbija
Foto: TANJUG - Rade Prelić

Mirno okupljanje protiv rešenja o premeštaju odnosno otkazu

(FOTO) PROTEST POLICIJE: Zaposleni u MUP i ostali građani ispred Palate Srbija

Društvo -
BEOGRAD - Protest zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, njihovih porodica i ostalih građana održan je danas ispred Palate Srbije, saopštio je Nezavisni policijski sindikat Srbije.
1 / 5 Foto: TANJUG - Rade Prelić

Zaposleni u policiji tražili su da ministar hitno suspenduje sva rešenja o premeštaju odnosno otkazu jer su nezakonita i da utvrdi jasne kriterijume za dekriminalizaciju policije, da se odmah utvrdi odgovornost i spovede postupak protiv rukovodilaca organizacionih jedinica koji su predložili premeštaj časnih i poštenih policajaca a krimi policajce ostavili u službi da i druge sindikate, a ne samo reprezentativne uključi u rad radne grupe koja treba da utvrdi nepravilnosti do kojih je došlo pri donošenju rešenja za premeštaj, da se usvoje predlozi Nezavisnog policijskog sindikata Srbije za izmenu pojedinih članova nacrta Zakona o policiji, saopšteno je.

Organizator protesta je Nezavisni policijski sindikat Srbije a protest su podržali - Sindikat policije Sloga, Granski sindikat uprave, pravosuđa, odbrane i policije „Nezavisnost“, Sindikat ujedinjene policije i Sindikat policije i policijskih starešina.

Po završetku protesta od sledećeg dana planirano je održavanje niza protesta na terenu, po Policijskim upravama sve do ispunjenja zahteva, piše u saopštenju.

"NPSS poziva sve nezadovoljne policajce i ostale građane da prisustvuju ovom mirnom protestu, jer danas je reč o pravima policajaca a sutra o svim ostalim građanima. Samo zdrava, poštena, nekorumpirana, depolitizovana i dekriminalizovana policaja može da brine o deci i građanima na pravi način i da održava red i mir u Srbiji", zaključuje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track