POLICAJAC IZ KRAGUJEVCA ŠTRAJKUJE GLAĐU: Bojim se otkaza, krv povraćam, ali neću u bolnicu
Foto: Zorana Jevtić

Sramna reforma MUP-a

POLICAJAC IZ KRAGUJEVCA ŠTRAJKUJE GLAĐU: Bojim se otkaza, krv povraćam, ali neću u bolnicu

Društvo -
Više puta sam odlikovan zbog hrabrosti, ranjavan nekoliko puta a sada sam doživeo da hoće da me šutnu kao pseto, ovako počinje svoju potresnu ispovest policajac iz Kragujevca B.M.

Zbog rešenja da me pebace u sektor za procenu rizika koji je samo brži korak da dobijem otkaz odlučio sam se na štrajk glađu. Međutim, zbog bolesti sam ubrzo počeo da pljujem i povraćam krv ali neću u bolnicu - priča ovaj policajac.

On kaže da je više od 20 godina u službi i da je već nekoliko godina u Upravi saobraćajne policije, ali da se boji da će se uskoro naći na ulici kao i par stotina njegovih kolega.

"Živim u iznajmljenom stanu, imam sina i bolesnu ćerku i za njih plaćam alimentaciju. Moram o njima da brinem a kako kad neću imati ni sebi za lekove. Bio sam im dobar kada sam se borio na Kosovu, odlikovali su me više puta, tapšali po ramenu, imam trajne posledice od ranjavanja, dešava mi se prekid filma.... Molio sam moje i slao molbe da me pošalju na invalidsku komisiju MUP-a, donosio sam i nalaze lekara da sam nesposoban za rad ali ništa.... I jutros sam odneo nalaz lekara. Šta će mi ovakav život?! Ma više mi se i ne živi!", žali se naš sagovornik.

On naglašava da je kap prelila čašu pre nekoliko dana kada je dobio rešenje da se prebacuje na novo radno mesto.

"U pitanju je nekakakav sektor za procenu rizika! Pa taj sektor i ne postoji i svi koji smo dobili rešenja naći ćemo se na ulici. To svi znamo. Nisam više mogao. Ovo nije život već mučenje... U ponedeljak ujutru sam odlučio da štrajkujem glađu. Evo drugi dan a ništa ne jedem, samo popujem malo vode... Stanje mi se pogoršalo, pljujem i povraćam krv. Neću u bolnicu! Bolje da umrem dostojanstveno nego da živim kao pseto.... Ja ne tražim ništa drugo sem da me upute na invalidsku komisiju i da oni utvrde da li sam za rad ili nisam", dodaje sagovornik Kurira.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track