POLICIJSKA REPRESIJA NAD NOVINAROM: Zbog saobraćajne kazne stavili mu lisice na ruke!
Foto: Saša Urošev

BRUKA I SRAMOTA MUP-A: Novinar Željko Bodrožić kaže da su ga bez potrebe hapsili kao najvećeg krimin

POLICIJSKA REPRESIJA NAD NOVINAROM: Zbog saobraćajne kazne stavili mu lisice na ruke!

Društvo -
Nisam platio 8.000 dinara, a onda su saobraćajci došli u redakciju. Jedan od njih, o čijem sam „radu“ pisao, hteo da me veže

KIKINDA - Nije bilo potrebe da me na ovaj način ponižavaju naočigled građana, koji su u neverici posmatrali šta se dešava. Ogorčen sam bahatim, siledžijskim i neprimerenim postupkom saobraćajnog policajca koji je pokušao da mi stavi lisice na ruke!Ovako novinar Željko Bodrožić, urednik nedeljnika Kikindske, opisuje neprijatnost koju je doživeo kad su u njegovu redakciju ušla dvojica saobraćajnih policajaca, od kojih je jedan, o čijem je, kako kaže, „radu“ ranije pisao u novinama, sa objašnjenjem da ga privede zbog neplaćene saobraćajne kazne od 8.000 dinara. Njihov treći kolega bio je u službenom vozilu:

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

- Da ironija bude veća, baš u tom trenutku pisao sam o privođenju Kikinđana u akciji „Rezač“ i policijskom maniru da se ljudima vezuju lisice, iako niko od njih nema kriminalni dosije. Predočio sam policajcima da kod sebe nemam novac i zamolio da mi daju petnaestak minuta da se snađem i uplatim kaznu. Međutim, upravo je saobraćajni policajac o kom sam ranije pisao bio neumoljiv.

Poručio mi je da moram da krenem s njima do policije, a potom do zrenjaninskog zatvora. Nisu pomogla ni moja objašnjenja da su deca kod kuće sama. Ljutito mi je odbrusio da će obavestiti Centar za socijalni rad i da zbog toga ne brinem - kaže Bodrožić.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

Kada su izašli na ulicu, taj policajac je izvadio lisice sa namerom da ih Bodrožiću stavi na ruke.- Usprotivio sam se jer nijednog trenutka nisam dao povoda da me na silu privode. Usledila je prepirka, ali on je hteo na silu da me veže. Njegove kolege su mi sugerisale da uđem u automobil i da mi neće stavljati lisice. Potrčao sam, ali su me nakon dvadesetak metara sustigli. Ponovo je došlo do prepirke. Rekao sam im da sam nameravao da sednem u automobil i odem sa njima, ali ne i da mi stavljaju lisice - ozlojeđeno govori Bodrožić.U stanici policije gde je priveden ubrzo je došao njegov advokat i uplatio kaznu:- Tamo sam ostao još dva sata. Na kraju sam ispao krivac jer sam se opirao hapšenju i sprečavao službena lica u obavljanju posla - ističe Bodrožić i priznaje da se oseća bedno i bespomoćno, iako je privođen i tokom devedesetih.S. Urošev

MUPPOLICAJCI NISU PREKORAČILI OVLAŠĆENJA- Policajci su postupali po naredbi Prekršajnog suda u Kikindi jer je naloženo da se Bodrožić sprovede u Okružni zatvor u Zrenjaninu. Policija je naredbu dobila još 9. septembra i u tri navrata je pokušala da postupi, ali nije pronašla Bodrožića. Uputstvo o postupanju prema dovedenim i zadržanim osobama jasno propisuje da se prilikom transporta osoba vezuje sredstvima za vezivanje. Bodrožić se oglušio o zakonito naređenje službenog lica i počeo da beži. Policajci su ga sustigli i uz upotrebu fizičke snage savladali, a potom postupili u skladu sa uputstvom - navodi MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track