RATEL NEGIRA: Nismo se nagodili sa SOS kanalom

Saopštenje

RATEL NEGIRA: Nismo se nagodili sa SOS kanalom

Društvo -
Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge negirala je da je ponudila SOS kanalu vansudsko poravnjane u sporu koji se godinama vodi između ove TV stanice i Ratel-a.

"Direktor RATEL-a dr Vladica Tintor je stupio na dužnost 26.10.2015. godine. Za prethodna dva meseca, direktor RATEL-a je održao čitav niz sastanaka sa relevantnim državnim institucijama, operatorima i drugim nacionalnim i međunarodnim organizacijama u cilju što boljeg upoznavanja i sagledavanja trenutnih problema kako u sektoru elektronskih komunikacija i poštanskih usluga tako u funkcionisanju same institucije. Konstatovano je, da je spor, koji postoji sa “SOS kanalom” je jedan od najkompleksnijih i najozbiljnijih", piše u saopštenju.

"U cilju jasnijeg sagledavanja ove problematike, a na izričitu inicijativu “SOS kanala” organizovan je sastanak u prostorijama RATEL-a. Na sastanaku su predstavnici SOS kanala, a ne RATEL predložili vansudsko poravnanje. Presuda od 02.07.2010. godine ukinuta je rešenjem Privrednog apelacionog suda i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovni postupak, koji je septembra 2015. godine i započeo", objašnjava se u saopštenju.

"Kako je suma, od skoro 660 miliona dinara bila utvrđena ukinutom presudom, a u ponovnom postupku je određeno novo veštačenje, to bi suma u ponovljenom postupku mogla biti znatno manja od prethodne", pojašnjava se i zaključuje:

"Stav RATEL-a, koji je iznet na sastanku, jeste, da o ovom predlogu i drugim mogućim predlozima, koji su u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srbije sa ciljem da eventualna šteta po RATEL i državu Srbiju bude minimalna. Stav o iznetim predlozima “SOS kanala” možemo imati tek nakon konsultacija sa organima upravljanja RATEL-a i drugim državnim institucijama, nadležnim ministarstvom i Vladom Republike Srbije, tako da izjava o postignutom dogovoru - nije tačna."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track