UPOZORENJE ZA VOZAČE: Oprezno vozite zbog niskih temperatura
Foto: Beta

Vodite računa

UPOZORENJE ZA VOZAČE: Oprezno vozite zbog niskih temperatura

Društvo -
BEOGRAD - Saobraćaj se na putevima u Srbiji trenutno odvija bez dužih zadržavanja i prekida uz nešto veći broj vozila na autoputevima u odnosu na prepodne, saopštio je večeras AMSS, koji upozorava vozače da, zbog niskih temperatura budu oprezni za volanom.

Zbog niskih temperatura koje se kreću u rasponu od minus sedam na Kopaoniku, pa do nule u Negotinu, savetuje se maksimalan oprez za volanom zbog moguće poledice koja otežava vožnju i povećava mogućnost sudaranja i izletanja sa puta.

"Držite veća odstojanja u odnosu na druga vozila i brzinu uskladite uslovima puta. Upotreba zimske opreme obavezna je i na svim putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima i u planinskim predelima", poručuje AMSS.

Prilazi Kopaoniku, Zlatiboru, Tari, Divčibaraima, Staroj Planini,Goču i Vlasini su prohodni. U toku noći subota na nedelju i u nedelju ujutro i pre podne očekuje se naoblačenje s kišom i snegom. Kiša koja će se mestimično lediti na tlu, naročito u košavskom području, upozorava AMSS.

U nedelju posle podne i u noći ka ponedeljku u većem delu se očekuje sneg i stvaranje snežnog pokrivača, a u planinskim predelima i košavskom području, usled jakog, na jugu Banata i olujnog jugoistočnog vetra, očekuje se lokalno stvaranje snežnih nanosa.

Prema posednjim informacijama Uprave granične Policije RS na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila, osim na Batrovcima gde je došlo do priliva većeg broja vozila i čeka se oko sat vremena na izlasku iz zemlje.

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika otvoren je granični prelaz Horgoš II (Reske) samo za putnička vozila, podseća AMSS dodajući da je radno vreme ovog graničnog prelaza je od 7-19 časova i da je namenjen isključivo za putnička vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track