JAČI OD MEĆAVE: Ovo je mali Andrija koji se rodio u snežnoj mećavi!
Foto: Privatna

Trudnica se zaglavila u ogromnim smetovima

JAČI OD MEĆAVE: Ovo je mali Andrija koji se rodio u snežnoj mećavi!

Društvo -
Sanja Marjanović, koja je s mužem Vidanom iz Prilika krenula u Čačak da se porodi, ostala zavejana, ali je policija naišla u trenutku kad su počeli trudovi

ČAČAK - Bog me je pogledao taj dan! Pukao mi je vodenjak dok smo bili zaglavljeni u snegu kod Požege. Ne znam šta bih radila da nije bilo policije, koja nas je pod rotacijom odvela pravo u porodilište u Čačak.

Ovako za Kurir priča Sanja Marjanović, mama koja je pobedivši snežne smetove i ledenu kišu u nedelju na svet donela dečaka Andriju. Porodica Marjanović krenula je iz zavejanog ivanjičkog sela Prilike do porodilišta u Čačku na zakazani carski rez. A onda je nastala drama...

- Jedva smo se kretali, na putu je zbog snega bila užasna gužva, to još nisam videla do tada. Auto nam se čak tri puta kvario, zaglavili smo se u snegu kod Požege. Tada mi je i pukao vodenjak i počeli su trudovi - priseća se burnog puta Sanja, koja sa suprugom Vidanom ima i sina Aleksu (8).

Sve se srećno završilo... Sanja, Vidan i Aleksa
Sve se srećno završilo... Sanja, Vidan i Aleksa

Taman kad su mislili da je stanje beznadežno i da će Sanja morati da se porodi u kolima, pored automobila prošla je patrola saobraćajne policije.

- Kad su policajci čuli da mi je pukao vodenjak, upalili su rotaciju i sproveli nas do porodilišta - kaže Sanja i dodaje da ju je suprug sve vreme ohrabrivao, iako je i sam bio uplašen.

Vidan ističe da je policija došla u pravi čas.

- Bio sam uplašen zbog supruge i bebe jer je Sanji vodenjak i prošli put pukao dok smo još bili kod kuće. Stariji sin Aleksa je presrećan što je dobio brata, on mu je dao ime - otkriva Vidan.

Sindikat zaposlenih policije uputio je pohvale kolegama Ivici Pašiću i Goranu Bogićeviću, koji su u odsudnim trenucima pritekli Sanji u pomoć.

MNOGO TRUDA Ekipa Kurira s putarima u neprohodnim krajevima kod Svrljiga STIGLI U SELO ZAVEJANO OD NOVE GODINEPLUŽINE - Tek petog dana snežne blokade radnici opštinskog komunalnog preduzeća probili su se do sela Plužine u brdima iznad Svrljiga.U deset sati pre podne Dejan Nedeljković, poslovođa u JKP „Svrljig“, i Goran Kostić, vozač, zaorali su buldožerom prvi smet na putu od sela Nišinci ka Plužinama. U naredna četiri sata uspeli su da očiste dva kilometra! I prethodnih dana njihove kolege kretale su teškim mašinama u ovo selo, ali je njihov napor bio uzaludan - jak vetar za manje od pola sata ponovo bi naneo sneg.- Nisam mogao da otvorim oči koliko je duvalo - kaže Hranislav Branković (76).Odmah za buldožerom došao i njegov sin Slaviša.- Svake godine sneg zaveje puteve do sela, pa su ljudi navikli. Pre zime spreme sve što im treba, ali nije svejedno. U Plužinama žive mahom starci - objašnjava on.Živomir Simonović (75) nije mogao da čeka buldožer. S naramkom sena probijao se kroz dubok sneg do pojate, gde je smestio desetak ovaca.- Kako žive duše da ostavim bez hrane? - veli nam.Iz smetova su virili krovovi automobila...(M. P.)

Pukla cevUŽIČANI I DALJE ŽEDNI U Užicu je u Ulici Miloša Božanovića pukla jedna od glavnih vodovodnih cevi, zbog čega su bez vode ostali 3.325 domaćinstava i Zdravstveni centar Užice, u okviru koga je užička bolnica.Duško Ljujić, direktor JKP „Vodovod“, kaže da je do pucanja došlo zbog mraza:- Zdravstveni centar je na vreme napunio svoje rezervoare i imaće vodu za naredna dva do tri dana. Nadamo se da će se snabdevanje svih građana normalizovati za 48 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja