(VIDEO) OVAKO SE BORI PROTIV CENZURE: Zbog Kesićeve klin čorbe izgoreo Fejsbuk
Foto: Printscreen

Kako od ničega napraviti nešto

(VIDEO) OVAKO SE BORI PROTIV CENZURE: Zbog Kesićeve klin čorbe izgoreo Fejsbuk

Društvo -
Emisiju "24 minuta sa Zoranom Kesićem" trenutno ne možemo da gledamo nekoj od nacionalnih televizija, pa je zato njegovo gostovanje kod Rade Đurić na RTS-u zaplilo društvene mreže.

Naime, iako se tvrdi da u Srbiji ne postoji cenzura, sa Jutjuba je u rekordnom roku skinut snimak dela emisije "A sad Rada" u kojoj je Kesić kao glavni kuvar pripremio "klin čorbu" ili bolje rečeno "kako od ničega napraviti nešto" odnosno kako bi političari rekli "smuti pa prospi".

To je naljutilo mnoge na društvenim mrežama, pa je Marko Milovanović, snimak okačio na svoj Fejsbuk profil uz komentar:

"Pošto su bolesnici koji sve cenzurišu uspeli da nateraju čoveka da obriše snimak sa sajta, aj ja da probam ovde da ga objavim kako bi ga malo više ljudi videlo. Zoran Kesić ponovo postavlja ove na svoje mesto.".

Ne zna se koji je konkretno sastojak čorbe najviše smetao cenzorima video snimka, pošto je jelo baš začinjeno.

Osnovni sastojak čorbe je, naravno, klin. Njega bi trebalo pre kuvanja "zabiti u zdrav mozak, jer što biste čekali da to vlada uradi za vas?".

Od začina su tu: voda, peršun, žuta patka, sitno seckano biračko telo koje treba istući državnim udarima, praziluk, jaje, prstohvat vulinskog ludog praha, gašićeva batina kleka (to novinarke znaju šta je), umesto bibera staviti ministarskog džibera, premijerski znoj u narodu poznat kao srpske suze...

"Ja ovo prvi put radim u istoriji moderne Srbije", rekao je Kesić tokom kuvanja, na šta mu je Rada sa osmehom odgovorila "Biće da će ti biti i poslednji".

Narvno, za pripremu ovog obroka, nije dovoljno samo da posedujete spisak sastojaka, već i da sledite precizno uputstvo za pripremu koje je Zoran Kesić otkrio u emisiji. Pogledajte:

Pošto su bolesnici koji sve cenzurišu uspeli da nateraju čoveka da obriše snimak sa sajta, aj ja da probam ovde da ga...

Posted by Marko Milovanovic on Wednesday, 6 January 2016

U međuvremenu je još nekoliko korisnika postavilo na svoje Jutjub kanale ovaj video zapis, ali je pitanje koliko će dugo ostati u etru...

S druge strane, oni koji željno iščekuju nastavak emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" se iskreno nadaju da će ovog voditelja zaista i ugledati na malim ekranima u martu za kada je najavlj nastavak emitovanja.

(Z. T. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track