ĐURIĆ NAS POZIVA NA KOSOVO: Joksimović za doček Nove godine u Mitrovici
Foto: Zorana Jevtić

Najava spektakla za 13. januar

ĐURIĆ NAS POZIVA NA KOSOVO: Joksimović za doček Nove godine u Mitrovici

Društvo -
BEOGRAD - Doček srpske Nove godine biće ogranizovan na Kosovu i Metohiji, a u Kosovskoj Mitrovici građane će 13. januara zabavljati Željko Joksimović, najavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Dolazak Nove godine po julijanskom kalendaru u ponoć će najaviti spektakularan vatromet, a u tom gradu će biti organizovana i Ulica otvorenog srca.

Đurić je istakao da je veoma važno da se ne zaboravi stara tradicija obeležavanja srpske Nove godine.

"Iako smo mi mali narod, neki kažu sa mentalitetom velikog naroda, mi Srbi kao mnoge velike civilizacije imamo svoju novu godinu i treba da ostanemo verni obeležavanju tog praznika", kazao je Đurić koji će i sam prisustvovati tom dočeku.

Joksimović će gradajane zabavljati na Trgu u Kosovskoj Mitrovici, u ponoć će zasvetleti vatromet, a nakon toga, po ugledu na Beograd, biće organizovana ulica Otvorenog srca u Ulici Kralja Petra, gde će biti predstavljeni stari zanati, običaji, tradicija, nacionala kuhinja.

Đurić je pozvao sve građane dobre vodlje, svih nacionalnosti da dođu na koncert i vide kako Srbi drže do praznika i slave svoju Novu godinu.

On je dodao da je imperativ i prioritet Vlade Srbije da bude prisutna u životu svih ljudi na KiM.

"Gotovo da nema nikoga ko nije na neki način korisnik podrške i finansijske i druge pomoći vlade.

Bili smo prisutni prošle godine u svakom srpskom mestu i srpskoj sredini, i bićemo u 2016. još prisutniji", rekao je Đurić i poručio građanima Kosova da je Srbija njihova država.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track