TEMPERATURNI ŠOK: Narednih dana od minusa do čak 19 stepeni!
Foto: Beta

Pripremite se

TEMPERATURNI ŠOK: Narednih dana od minusa do čak 19 stepeni!

Društvo -
BEOGRAD - Pred nama je pravi temperaturni šok jer će se za svega par dana smeniti oštra zima i početak proleća.

Debeli minus koji je okovao Srbiju u danima oko Nove godine već je počeo da popušta, a u narednim danima, verovali ili ne, u pojedim mestima će dostići i 19. podeok.

- Tokom nedelje i ponedeljka biće promenjivo oblačno u celoj zemlji, smenjivaće se sunce i oblaci, mestimično će padati kiša, ali će biti više sunčanih intervala. Temperatura će se kretati između 8-16 stepeni, a u zbog uticaja jugozapadnog vetra koji ima fenske karakteristike (vazduh se spušta niz planinu i zagreva vetar) u pojedinim mestima na području Podunavlja i Kolubarskog okruga, Loznici i Valjevu, temperatura će se popeti čak do 18. ili 19. podeljka. Jedino će stanovnici Timočke Krajine biti uskraćeni za ovo lepo vreme, jer će se kod njih temperatura kretati između trećeg i sedmog podelka, što je opet iznad proseka za ovo doba godine - kaže meteorolog Đorđe Đurić za Alo.

Noć između ponedeljka i utorka zemljom će proći naoblačenje sa prolaznom kišom, a onda krajem dana i u sredu sledi razvedravanje. Temperatura će biti oko desetog podeoka.

- Četvrtak će ceo biti sunčan, a već narednog dana će biti oblačno sa kišom i zahlađenjem, naročito u severnim delovima zemlje, i snegom na planinama. Doći će do prodora hladnog vazduha iz Severne Evrope, pa će se tokom vikenda temperatura spustiti ispod nule - navodi Đurić, dodajući da će se tokom celog januara smenjivati periodi toplog i hladnog vremena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track