MIRKOVIĆ: Nema Jake Srbije bez dijaspore
Foto: Zorana Jevtić

Emigracija

MIRKOVIĆ: Nema Jake Srbije bez dijaspore

Društvo -
Saša Mirković, narodni poslanik i lider Pokreta Jaka Srbija, obratio s emedijima osvrćuči se na odnos vlasti sa dijasporom.

On je istakao da ne postoji ministarstvo dijaspore, "a i da postoji, vodio bi ga neko ko sa dijasporom nema nikakve veze".

"Kad Jaka Srbija pobedi na izborima, ministarstvo za dijasporu će voditi čovek koji je živeo i radio van Srbije i zna kako može da se pomogne ljudima iz dijaspore i sa druge strane kako oni mogu da pomognu svojoj zemlji. Tada će Srbi u dijaspori početi da veruju u Srbiju i njenu vlast, a ne da budu prevareni kao mnogo puta do sada od strane raznih politicara koji su Srbiju i doveli ovde gde jeste. Svedoci smo zastrašujuće činjenice da se dijaspora povećava svaki dan, a Srbija smanjuje! Danas živi više Srba u dijaspori nego u Srbiji, zato što odlaze ”trbuhom za kruhom” da bi prehranili svoje rođake u Srbiji", rekao je Mirković.

Napomenuo je da je prošle godine dijaspora poslala 234 miliona evra samo Vestern Junionom. Mirković se osvrnuo i na srpsku emigraciju.

”O emigraciji ne pričamo uopšte, a ona može itekako da pomogne svojoj napaćenoj otadžbini iz koje su te ljude oterali oni koji su bili gori od njih! I to se radilo godinama. Tim ljudima će Jaka Srbija ponuditi saradnju u kojoj će oni pomoći svojoj zemlji, a Srbija će ih rehabilitovati kao i njihove pretke, kada Jaka Srbija pobedi na izborima. Mi moramo učiti iz sopstvene istorije. Nisam čitao da su se u prošlosti, recimo, Hrvati odricali emigracije i dijaspore. Naprotiv, njihovim novcem i uticajem su jačali državu i svoju poziciju u svetu. Mi smo se oduvek odricali emigracije i danas radimo isto, a bez dijaspore i emigracije nema Jake Srbije”, poručuje Mirković, a prenosi TV Best.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track