PAŽLJIVO ZA VOLANOM: Kolovozi vlažni, stvara se poledica
Foto: AP Jan 2015

Obavezna zimska oprema

PAŽLJIVO ZA VOLANOM: Kolovozi vlažni, stvara se poledica

Društvo -
Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji pravci su putni pravci I prioriteta - auto-putevi i državni putevi I prioriteta gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Kruševca i preporučuje se oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Mačve, Zaječara i preporučuje se oprezna vožnja.

Na području Valjeva, na putu Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj postoje tri otcepljenja kolovoza, saobraćaj se odvija otežano i važi zabrana za teretni saobraćaj.

Na područcju Kruševca, na državnom putu na deonici Brzeće-Kopaonik, deonica Jošanička Banja - Grčak, deonica Vrnjci - Stanišinci - Grčak, deonica Dobre Vode - Stanišinci, važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a led je moguć na putnom pravcu Kneževići - Kremna - državna granica sa Bosnom i Hercegovinom (ganični prelaz Kotroman).

Otcepljenje kolovoza postoji na putnom pravcu Ub - Karaula - Valjevo (Iverak), koji je neprohodan. Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini, Tari, Bukulji i Divčibarama su prohodni, proporučuje se oprezna vožnja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track