PREŽIVEO PAKAO Đinđićev telohranitelj Srđan Babić ponovo sa ženom i sinom

U Srbiju napokon stigao oslobođeni Srbin iz Libije

PREŽIVEO PAKAO Đinđićev telohranitelj Srđan Babić ponovo sa ženom i sinom

Društvo -
Srđan Babić, koji je 10 meseci proveo u zatočeništvu, redovnom linijom iz Beča juče je doputovao u Beograd. Tokom leta bio je veoma raspoložen, saznaje Kurir u BIA

BEOGRAD - Srđan Babić, bivši telohranitelj pokojnog premijera Zorana Ðinđića koji je bio u zarobljeništvu u Libiji od 29. marta prošle godine, oslobođen je i preko Malte i Beča juče je redovnim letom oko 14 sati napokon stigao u Srbiju.Agonija ovog Srbina koji je skoro punih 10 meseci proveo u pritvoru okončana je zahvaljujući angažovanju srpske BIA i saradnji s partnerskim službama, uz veliku kooperativnost Libijske obaveštajne službe (LIS).Prvo na Maltu- On je u utorak iz Tripolija prebačen na Maltu, a odatle do Beča. Iz Austrije je redovnom avio-linijom sleteo na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“. Babić je tokom leta bio veoma raspoložen i jedva je čekao da se vrati u Srbiju - saznaje Kurir u BIA.Presrećan što se konačno našao na slobodi, Srđan je najviše priželjkivao da ponovo vidi svoje najmilije, suprugu Vesnu i sina Strahinju. Isto uzbuđenje vladalo je i u njegovom domu u Beogradu. Vesna je od treme jedva govorila.- Sin i ja ne možemo da dočekamo da ga vidimo. Kad sam čula da je oslobođen i da mi stiže, kupila sam sve što treba za doček i spremila Srđanov omiljeni ručak i kolače. Ipak, teško mi je da se odvojim od telefona. Niko mi još nije javio tačno vreme kad će Srđan stići i sad kao na iglama iščekujem da mi jave - ispričala nam je Vesna juče oko podneva.

Inače, Srđan Babić je javnosti u Srbiji poznat kao čovek koji na jedinom snimku posle atentata na Đinđića zaustavlja automobile u Nemanjinoj ulici kako bi smrtno stradali premijer brzo bio prevezen u Urgentni centar. Potom je bio zaposlen u MUP Srbije i Žandarmeriji, odakle je otpušten nakon smene Gorana Radosavljevića Gurija. U Libiji je radio kao tim lider u francuskoj kompaniji ASP, koja se bavi obezbeđenjem i logističkom podrškom diplomatskim misijama, međunarodnim organizacijama, kao i naftnim kompanijama, a radio je i u menadžment timu koji je obezbeđivao italijansku naftnu kompaniju ENI u Libiji.Nije tražen otkupBio je zatočen zajedno s jednim austrijskim državljaninom i dvojicom Jordanaca u okviru istrage o radu kompanije „Argus“. Za njega nije tražen nikakav novčani otkup, niti je optužen za neko krivično delo.

Dočekala da ponovo vidi muža... Supruga Vesna i sin Strahinja su presrećni
Dočekala da ponovo vidi muža... Supruga Vesna i sin Strahinja su presrećni

NeizvesnoI DALJE BEZ VESTI O SLAĐANI I JOVICIU Libiji su 8. novembra prošle godine oteti i službenici srpske ambasade, vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić. O njihovoj sudbini do danas se ne zna ništa konkretno. Premijer Srbije Aleksandar Vučić nedavno je potvrdio da su živi i da građani u sredu mogu da očekuju dobre informacije o tom slučaju. Međutim, premijer se tim povodom juče nije oglašavao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track