SEKRETARICA POBEGLA S PARAMA: Ukrala 1,9 miliona od invalida, pa isekla vene
Foto: Shutterstock

Podneta krivična prijava jer je pobegla s parama

SEKRETARICA POBEGLA S PARAMA: Ukrala 1,9 miliona od invalida, pa isekla vene

Društvo -
Zorica P., zaposlena kao sekretarica u Udruženju ratnih vojnih invalida u Obrenovcu, proneverila novac kojim su članovi platili ugalj za grejnu sezonu, a onda u hotelu pokušala da se ubije

BEOGRAD - Zorica P., sekretarica Udruženja ratnih vojnih invalida iz Obrenovca, ukrala je od 37 članova ukupno 1,9 miliona dinara, koje su oni uplatili za nabavku uglja!Kako Kurir saznaje, nakon što su ratni vojni invalidi ceo slučaj prijavili policiji, ona je u jednom od hotela pokušala da se ubije, prerezavši sebi vene!Žalili se Čučkoviću- Poslednju ratu uplatila sam u avgustu. Sekretarica udruženja mi je rekla da će isporuka biti početkom septembra. Kad sam je petnaestak dana nakon naznačenog roka pozvala, rekla mi je da ima nekih problema u kopu, da je ugalj loš, da će mi dostaviti drugi i da se malo strpim - priča za Kurir Sofija Trbojević iz Obrenovca.Ona kaže da joj je Zorica svaki put kad ju je pozvala telefonom pričala drugu priču o tome zašto isporuke uglja kasne i stalno pomerala prethodno zakazane sastanke. Ubrzo je Sofija ustanovila da nije oštećena samo ona, već i drugi članovi udruženja.- Nas nekoliko otišlo je u opštinu Obrenovac u želji da razgovaramo s predsednikom opštine Miroslavom Čučkovićem. Međutim, rečeno nam je da on nije trenutno tu. Sat vremena smo čekali dok nas nisu uputili na radnicu u opštini koja se bavi novčanom pomoći ratnim vojnim invalidima i nabavkom pomagala. Ona nam je rekla da, i pored najbolje volje, ne može da nam pomogne - dodaje Sofija:- I predsednik udruženja ovim povodom je kontaktirao s Čučkovićem, a ovaj mu je u SMS odgovorio da ga ta tema ne zanima. Meni je suprug stradao 1994. u Hrvatskoj od gelera granate, a ja sam s dvoje maloletne dece bežala iz Hrvatske u strahu za njihov i svoj život. Mislim da imam pravo na to da me predsednik opštine barem sasluša povodom ove sramote!

Svi ih obmanjuju... Sa jednog od protesta ratnih vojnih invalida
Svi ih obmanjuju... Sa jednog od protesta ratnih vojnih invalida

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Vlada Stakić tvrdi da o ovom slučaju sve do 6. decembra prošle godine nije imao nikakvih saznanja.Priča o lopovima- Tog dana pozvali su me iz MUP Savski venac i rekli mi da je Zorica dala izjavu da je pokušala da se ubije zbog novca udruženja. Naime, ona je tvrdila da je krenula u banku da uplati novac kad ju je neko presreo i ukrao joj pare. Navodno su je našli u nekom hotelu prerezanih vena. Stvarno, ne znam... I udruženje je protiv nje podnelo krivičnu prijavu i čekamo reakciju nadležnih organa - kaže Stakić, koji je jedan od oštećenih:- Verovao sam joj kad je pričala da ugalj kasni. Delovala je pouzdano. Ona je jedina u udruženju koja je radila za novac.

Miroslav ČučkovićTO NIJE MOJA STVARPredsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković priznaje za naš list da nije želeo da primi predstavnike udruženja, ali napominje da je sa ovim slučajem upoznat i da je povodom toga kontaktirao s policijom u Obrenovcu.- Predsedniku udruženja poslao sam sledeći SMS: „Ne pada mi na pamet da se uplićem u tu sramotnu kriminalnu priču i ne znam odakle im ideja da mene traže“. Time sam želeo da kažem da to nije u mojoj nadležnosti i da su za to zadužene druge institucije - navodi Čučković.

Radojka LepojevićNE ŽELIMO DA SE SMRZAVAMO VIŠERadojka Lepojević, čiji je brat takođe bio učesnik rata, kaže da je za 10 tona uglja uplatila 52.500 dinara i podseća da su ratni vojni invalidi koji su preko udruženja naručivali ugalj uglavnom u teškoj materijalnoj situaciji.- Nas 37 oštećeno je za 1,9 miliona dinara, a pretpostavljamo da nas ima i više. Čuli smo da je od nekih ljudi i pozajmljivala novac, koji naravno takođe nikada nije vraćen. Ne želimo joj ništa loše, želimo samo da naš novac bude vraćen i da se ne smrzavamo više - zaključuje Lepojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track