(VIDEO) LEGLO ZARAZE U KBC ZVEZDARA: Ispred ulaza krvavi zavoji, prljave pelene i medicinski otpad!
Foto: Printscreen YT

Higijenski uslovi odavno na nuli

(VIDEO) LEGLO ZARAZE U KBC ZVEZDARA: Ispred ulaza krvavi zavoji, prljave pelene i medicinski otpad!

Društvo -
Užas i strahota na ulasku u KBC Zvezdara! Prljavi ubrusi, krvavi zavoji, upotrebljene pelene, ostaci hrane i medicinski otpad samo su delić onoga što dočekuje pacijente ispred ove zdravstvene ustanove.

Kako javljaju čitaoci Kurira, uprkos brojnim apelima javnosti da su higijenski uslovi u bolnici koja godišnje zbrinjava više od 300.000 ljudi odavno na nuli, Ministarstvo zdravlja očito još uvek nije ništa preduzelo, iako je odavno jasno da renoviranje ovog objekta, i spolja i unutra, mora biti prioritet.

Osim prljavih, zapuštenih kontejnera na samo nekoliko metara od sporednog ulaza u ovu ustanovu, na zemlji leži gomila đubreta od koje preti epidemija zaraze.

O tome svedoči i snimak postavljen na Jutjub koji pokazuje da, osim dvorišta bolnice, za upotrebljenu garderobu, pelene, zavoje i ostali medicinski otpad, koji ukoliko nije pravilno uništen, može biti veoma opasan, nema boljeg mesta za odlaganje.

Ovo je samo još jedna u nizu zabrinjavajućih slika KBC Zvezdara, kao poslednje upozorenje da se ozbiljno reaguje pre nego što zaista bude kasno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track